Löningsfredag!

Vad görs denna löningsfredag? Själv går jag sällan ut på löningsfredagar eftersom det är så mycket konstigt folk ute då... det är verkligen "kung i baren" känsla...

Jag sitter i dom värmländska skogarna och njuter av brasan som brinner i kaminen, på tvn började nyss filmen "Den perfekta stormen", kissen ligger brevid mig och snusar och sover... Kan det bli mer harmoniskt än såhär?

Var en sväng på stan idag, köpte årets första långklänning, halsband och min "hemliga" parfym som alla jag träffar tycker luktar sååååå gott... men sorry tänker inte avslöja vilken det är, däremot ser klänningen och halsbandet ut så här:

Ha en trevlig fredagskväll allihopa!




I'm not in love It's just the phase that I'm going through...

...I'm always lookin' for something new... och det jag letar efter nu är nya resor, jag älskar att resa!

Kommer åka på två resor under juni första resan funderar jag/vi på Sicilien där har jag inte varit... eller Kroatien... Vill defenitivt inte åka till Turkiet eller Bulgarien men kanske någon har något annat tips på bra resmål?

Senare i juni blir det den obligatoriska Grekland resan, men vart i Grekland? Jag vill hemskt gärna åka till Kefalonia pga den otroliga historia som finns där och deras underbara natur... Dessutom spelades "Capten Corellis Mandolin" med Nicolas Cage och Penelope Cruz in på här =) eller kanske man skulle åka till Karpathos som ännu är en relativt okänd ö. Jag gillar inte att åka dit det är massturism och massa party, jag vill se det dom som lever där ser så därför väljer jag oftast inte att åka till kända ställen utan hellre en liten pittoreskt by där jag kan få lära känna dom som faktiskt lever där...


KEFALONIA!!!!


"Ingen litar på en lögnare, inte ens när han talar sanning."

Har funderat på varför vissa människor alltid måste ljuga, spelar ingen roll om det handlar om att dom hade blå eller röd mjölk i kaffet eller ingen alls, dom bara måste vrida på sanningen. Om man kan välja att vara ärlig eller dra en lögn VARFÖR är det då så mycket lättare att välja lögnen? Det borde vara så mycket svårare eftersom du då ska komma ihåg vad du sagt och dessutom vara orolig att bli påkommen.

Jag ser rätt lätt på en människa om han eller hon drar en lögn, det finns en viss ansiktsmimik och tonläge i rösten som man omedvetet gör när man ljuger, självklart drar alla en liten nödlögn ibland, vi är bara mänskliga, men när en person behöver en lögn att gömma sig bakom hela tiden, ja då tappar jag respekten för den personen.

Jag har känt ett par personer som var sådana, kom med massa små lögner, bortförklaringar osv osv och varje gång jag konfronterade personerna och stack hål på lögnerna fick jag höra ännu mer utlägg och förklaringar till döddagar... Tillslut orkade jag inte bry mig längre, jag stod bara och tittade när lögnerna ploppade som små grodor ur munnen och skakade på huvudet. Det farliga är att tillslut så tror man inte på något som personen säger utan blir snarare chockad om nånting råkar vara sant... Vem vill vara en sådan människa?

Dessa människor måste ha otroligt dåligt självförtroende och vara rädda att inte duga som dom är. Att hela tiden försöka anpassa sig till någon annan genom att vända och vrida på saker så att det passar den personen som dom just för tillfället pratar med måste vara väldigt påfrestande. Ibland undrar jag om dom själva ens är medvetna om att dom ljuger. På nått sätt kan jag inte låta bli att tycka synd om dom för i längden så är lögnarens straff inte det att man inte tror honom, utan i att han själv inte längre kan tro på någon och vad är det för liv att leva?

"Med lögner kan man kanske ta sig framåt i livet, men man kan aldrig vända tillbaka."


Fredag -Söder & Lördag -Stureplan

Oj vilken rolig helg, men så fort den gick!
På fredagen blev det en aw som slutade med kareoke på Gröne Jägaren (what?) Threat och Berns... och ja det finns bevis på att jag sjöng kareoke =P Jag fick lite utav en chock när jag skulle handla i baren på Gröne Jägaren: 2 öl och ett glas vitt= 127:-!! Det är jue helt sjukt billigt inte ens en drink kostar så lite!!!

Lördagen började med middag på Kouzina en helt underbar grekisk restaurang där dom faktiskt har riktiga grekiska råvaror och det gör verkligen sån skillnad! Efter middagen begav vi oss till Riche, Rose, Solli, White... sen droppade jag av och dom andra drog till Hells... Det var så mycket skumt folk ute, helgen innan löning brukar vara dom helgerna som är roligast men denna gången vet jag inte vad som hände... kanske det har med solen som tittat fram att göra?

Släpp dårarna loss det är vår?


No Strings Attached

Puh vad veckorna går fort!
Igår efter jobbet blev det till att skynda in till stan för en middag på Sturehof, eftersom deras meny består av (för mig mest oätliga maträtter) blev det en chevre toast med sallad till... Ingen höjdare alls... Så nu får det nog vara slut på "fin" restauranger för mig. Hur svårt ska det vara för restauranger att servera schysst enkel mat utan att döpa den till typ ankleverterrin med varmrökt oxbringa, kryddbrioche...

Sen var det förhandsvisning på filmen
No Strings Attached som handlar om Emma (Natalie Portman) och Adam (Ashton Kutcher), som har varit vänner så länge de kan minnas. En natt är de nära att förstöra allt genom att hamna i säng med varandra. För att kunna rädda sin vänskap ingår de en pakt: ”No strings”, alltså ingen avundsjuka, inga förväntningar, inga bråk, inga blommor. Det innebär att de kan göra vad de vill, när de vill, var de vill - förutsatt att de inte blir kära i varandra. Frågorna som uppstår: Kan du ha sex utan att kärleken kommer emellan? Och kan vänskapen överleva?

Filmen var klart sevärd och även om det var en romantisk komedi så gav den nog upphov till en och annan fundering...



Det är inte shopping -det är terapi =P

Satt i natt och klickade hem lite kläder och dyl från nätet bla dessa:


Två nya bikinisar


Dom rosa skorna är reeeeeeeeeeeen kärlek!!!!


och slutligen en beige klänning !

Orden som min mor sa...

Varje gång så kommer tårar, när jag tänker på hur det var. Då vi tog farväl vid tåget, och jag lämnade mor och far. Fyllde 18 år den dagen, jag trodde jag visste hur allting var. Men jag förstår hur fel jag hade, minns dom orden som mor min sa...

Hon sa lycka till i den stora världen, hoppas att du får det bra, men om du inte trivs där, har du alltid mor och far ditt rum det har du kvar här vi ändrar inte om där än för det är en sak du ska veta att du alltid är välkommen hem...

Men åren gick och jag blev kvar här, jag hade tänkt resa hem någon gång men det kom alltid något emellan, som jag sa i telefon men jag ska resa hem imorgon, för att lägga blommor på en grav. Kanske stannar jag för alltid, minns dom orden som mor min sa...

Var rädd om dom ni älskar, dom finns inte för evigt...

Vilken helg =)

Ja herregud jag säger då det... vilken helg!
Träffade upp Jennie i fredags som är nyss hemkomen från Thailand, vi gick och käkade på Nobis vid norrmalmstorg som tydligen ska ha jättegod mat... Det hade dom INTE! Usch en sån besvikelse, beställde äggslungad aubergin till förrätt och den såg ut som en pytteliten lasangebit och den smakade bara tomat, samma sak med huvudrätten som skulle vara kycklinggryta med pasta, bara tomat smakade allt, aldrig mera Nobis.

Igår var det ryssfest, jag klädde ut mig till blond kommunist, kan lätt konstatera att jag inte var snygg någonstans men så kul vi hade! Det var kul att se hur människor tolkar ryssar, det var leopardpälsar, kosaker, en kille hade rullskridskor och ballerina kläder...Det dansades och skålades hela kvällen sen vid ett tiden drog vi vidare in till stan för en sväng på Collage och White, så kan lätt konstatera att jag är riktigt sliten idag...


Rastlös själ? Vad betyder det?

Hade som status på FB i tisdags att "Mars månad -rastlös i själen..." det var många som frågade mig vad det betydde och hur jag mådde. Jag mår bra, men som jag tidigare skrivit om i bloggen så är ganska rastlös utav mig på gott och ont. Jag vill att det ska hända saker, jag gillar inte rutiner, jag älskar att resa och att uppleva nya saker samtidigt som jag kan tycka det är hur skönt som helst med att bara sitta hemma en fredag och läsa en bok, bara det inte händer varje fredag -är ni med?

Mars är den månad då jag fått nog av kyla, snö, slask, en droppe sol nån dag tills vädret slår till igen med snöstorm. Längtar efter varma solstrålar, sand, sitta i en enkel plaststol på en taverna och äta grekisk sallad... Det kryper i kroppen på mig och jag vill bara bort, bort, bort...

Att fly bort är (tyvärr?) min lösning på mycket, när allt har dragits till sin spets och man har försökt allt för att få saker att funka, när jag känner att nu står saker still, jag kommer ingenstans jag har nått slutet oavsett om det är ett jobb jag inte trivs på eller en relation, då tar jag mitt pick och pack och flyr därifrån...

Då rensar jag min själ med att resa iväg, gärna ensam, bara få vara och vara som jag vill inte så som människor förväntar sig eller kräver att jag ska vara. Sen kommer jag tillbaka uppfylld med energi och problemet vad det nu än må vara är borta.

"Maybe some women aren't meant to be tamed. Maybe they just need to run free til they find someone just as wild to run with them."