Att vara stark.

"Att vara stark"

Att vara stark är inte att aldrig falla,
att alltid veta eller att alltid kunna.
Att vara stark är inte att alltid orka skratta,
att hoppa högst, eller att vilja mest.
Att vara stark är inte att lyfta tyngst,
att komma längst eller att alltid lyckas.

Att vara stark är att se livet som det är,
acceptera dess kraft och ta del av den.
Att falla till botten, slå sig hårt,
men alltid komma igen.
Att vara stark är att våga hoppas,
när ens tro är som svagast.
Att vara stark är att se ett ljus i mörkret
och alltid kämpa för att nå dit.



Vilken helg!

Dålig uppdatering på bloggen men har typ inte varit hemma något... Hela helgen har varit full med party. Fredagen tillbringades hemma hos Erika som hade sötaste Hanna på besök  (tycker föresten att det är dax för Boråsbrudarna att flytta hit nu =P) sen blev det in till stan och Rose, fick en liten tillsägelse av Alex på plats om att jag måste sluta slå mig så jäkla mycket jämt och jag lovar Alex: I`ll do my best =P Kom hem i gryningen sova lite och upp dan efter för att jobba.

Sen var det bara att skynda hem och byta om och åka till Johannas födelsedagsfest, hon hade fixat superfint med tårta och bål... yummie... sen blev det till att åka och möta upp tjejerna som befann sig i närheten, från tunnelbanan blev jag förföljd av en obehaglig snubbe som tyckte jag skulle följa med honom i stället och jada jada var kommer alla freaks ifrån? Tjejerna och jag drog in till Obaren men jag övergav dom för att möta upp Maria, Fredrik & c/o som firade en 30års fest med rejält massa skumpa...

På söndagen var det in till stan för fika och kika i affärer och idag var jag och såg min första fotbollsträning? match? Helt ärligt tråkigare har jag aldrig haft, kallt och man förstod nada av vad dom gjorde men har man lovat något så får man hålla det... Ska aldrig lova nått så dumt igen som att se fotboll!


Jag Kan Inte Förstå...

Det spelas upp youtube klipp efter youtube klipp, det berättas på nyheterna och skrivs om i tidningarna hur Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och jag kan inte förstå HUR vi år 2010 kan tillåta att ett främlingsfigentligt parti ens kan få vara med och röstas på??? Visst vi är ett demokratiskt samhälle och alla får tycka som dom vill men att demokratin går så långt att rasistiska/nazistiska partier kan få finnas går över mitt huvud. Hade vi tillåtit ett parti  med mullor komma med i riksdagen? eller ett parti som består av Fristående Missionärers Sällskap? Skulle inte tro det va...

Hur kan det komma sig Vänsterpartiet som står för "alla människors lika värde" får MINDRE röster av oss svenskar än ett parti som SD som står för att "lika är bäst"? Är vi så kallhjärtade i Sverige? Det är inte bara renodlade svenskar som röstat på SD det är även invandrade svenskar, hur är det med rasismen bland dom invandrare vi har? Har ni blivit KOMPLETT GALNA? Minns ni inte varför ni kom hit? Minns ni inte vad det var ni flydde från? Det är era MEDMÄNNISKOR ni nu vill skicka tillbaka och stoppa från att komma hit, era mor & farföräldrar bland annat eftersom SD vill hindra släktinvandring.

Jag ska erkänna en sak. När jag var liten hade jag nästan bara invandrarkompisar, men jag hade även ett par vitmakt polare som jag tyckte mycket om, problemet med mig (eller ska man säga fördelen) är att jag inte gjorde nån skillnad på folk och folk och aldrig lyssnade på andras åsikter utan ser människor för det dom är och det är något jag burit med mig i resten av mitt liv, däremot förstod jag aldrig varför mina vitmakt polare inte tillät mina invandrarpolare att vara med på festerna, jag trodde dom inte gillade dom av personliga skäl inte för deras hudfärg och bakgrund.

Man kan inte älska alla. Men man ska ge alla en chans, jag har träffat så många idioter som är invandrare att jag inte ens kan räkna dom på mina fingrar, men vet ni vad? Jag har träffat MINST lika många om inte fler idioter som är svenskar och det tror jag alla ni där ute också har gjort. Så kan vi inte enas om att Alla är olika, alla är lika och respektera detta och lära oss leva med varandra istället för att skrämmas av det som är främmande?



Många ägnar sin tid åt att leta fel hos andra,

kanske för att bekräfta för sig själva att de är bra människor trots sina brister.
Men sanningen är att vi alla är människor och vi människor är precis det,
människor, med fel och brister.
Så istället för att leta små fel borde vi finna de stora fördelarna.


Bio och middag precis som en tisdag ska vara!

Tog en paus från detta galna val och gick på bio efter jobbet men först var det middag på Vapiano. Det blev funghi med oxfile, mums =) godis i massor och filmen Salt med Angelina Jolie, filmen var sådär... Angelina var snygg och sexig och sprang mest omkring och var missförstådd... Ibland kan en vanlig vardag vara så enkel och så bra!

 


Bevara Sverige Svenskt?

Jag skäms över det svenska folket. Jag skäms för att vi har så många smygrasister i detta landet att vi lyckades få in ett rasistiskt parti i riksdagen. Trygghet och tradition står det på deras hemsida, trygghet för vilka? Inte för dom 90% av invandrarna dom vill stoppa från att komma hit, inte för mina vänner, arbetskollegor, grannar, inte för den trevliga mannen på libanesiska restaurangen som alltid gör min special mat, inte för Mehmet på pizzerian som alltid har nått snällt att säga, inte för indierna i jourlivsen där jag alltid får handla fast dom stängt, inte för alla taxichaffisar som kör mig hem efter en natt på krogen -men vad tusan invandrare jobbar ju tydligen inte utan bara lever på bidrag...eller?

Sen är det jue det här med TRADITION, den svenska underbara TRADITIONEN!
Herregud vi kan bli av med julafton skrek en Sverigedemokrat sig hes. Men vänta nu? Har inte Sverige typ hur många syrianer, libaneser och andra diverse invandrare här som firar jul? Och tänk om man blir av med midsommar pga alla invandrare... inget mer dansa små grodorna runt stången (för det gör vi väll alla) eller ligga och spy i en buske (med tanke på att midsommar är årets fyllehelg) Katastrof om vi blir av med detta!

På sin sida skriver Sverigedemokraterna att dom vill ha "Jämställdhet och ökad trygghet för landets kvinnor" dom skriver att: I dagens Sverige flyttar kvinnofientliga religioner och kulturer fram sina positioner. I dagens Sverige begränsas kvinnors rörelsefrihet av otrygghet. I dagens Sverige kan människosmugglare och hallickar närmast riskfritt exploatera kvinnor. Men vänta nu. Rasisterna är ökända för att misshandla sina kvinnor, men det finns alltså kvinnofientliga religoner i Sverige som hotar oss kvinnor mer än vad dom gör? Vilken religon då skulle jag vilja veta? För alla religoner blir fientliga om man drar allt till sin spets, särskillt kristendomen om man kollar tillbaka i tiden. Och alla dessa hallickar och människosmugglare är alltså bara invandrare? Är det dom som köper sex av kvinnorna också?

Jag hoppas INNERLIGT att Sverigedemokraterna står fast vid sina åsikter om att invandrare är skit och därmed aldrig åker på semester utomlands, äter en pizza eller kebab, åker med en taxichafför som invandrat, inte går till krogen där vakten är invandrare, gå inte heller till läkaren som är invandrare och gå gärna omvägar så ni slipper se invandraren ni möter, ha inte något som helst att göra med en enda blatte så får ni se hur kul ni får det, ni kommer bli väldigt ensamma. Det Sverige jag lever i är uppbyggt av den arbetskraft vi tog hit för längesen och som vi TILLSAMMANS MED byggde ett Sverige utav som var till för ALLA!


Some more shopping....

Japp mer shopping! Gråa stövletter med rosett =)



Skinnhandskar med rosett =)



Och så köpte jag en ny bok "Jiddra inte : hellre ökänd än okänd - en sann berättelse" det är den sanna berättelsen om Patrik Pelosio som redan som barn bestämde sig för att inte ta skit - inte från någon eller något. Han var en kriminell supertalang med ett tydligt mål: att bli gangster och få respekt. Patrik Pelosio hamnade tidigt i en spiral av våld och brottslighet. Hans rykte som slagskämpe gjorde att han handplockades av ledare inom den organiserade brottsligheten. Under tio år bestod hans liv av våld, kriminalitet och droger.

12 år: Första jobbet i den kriminella världen.

14 år: Fruktad gängledare.

16 år: Dömd för mordförsök.

18 år: Säljer vapen, knark och driver nattklubb.

20 år: Indrivare och livvakt åt maffian.



Humor -En väg till Solidaritet? (dock inte nattklubben)

Jag har funderat på det här med humor, humor betyder vätska eller livskraft på latin. ”Att vara vid sunda vätskor” innebär att man är i balans och ser på tillvaron och sig själv med en viss glimt i ögat. Men hur många människor gör detta? Hur många har förmågan att skratta åt sig själva? Om någon skämtar med dig, åt något du gör som går fel, eller helt enkelt har en liten hårdare jargong med dig blir man oftast lite sur fast man försöker dölja det.

Jag lider av så kallad "galghumor" galghumor är en viss typ av skämt som ofta har en mörk eller morbid anspelning med syfte att underhålla, jag kan skratta mig fördärvad åt folk som ramlar, snubblar, tappar saker, folk som inte är "normala" -normala enligt samhället men att sitta och dra Bellmanskämt är det tråkigaste jag vet. Detta innebär att jag lika ofta skrattar åt mig själv eftersom jag kraxar värre än den värsta olyckskorp, vem förutom jag fastnar i hissar, sätter mig i smuts med vita kläder, tappar knivar på fötterna och diverse klumpiga saker -jag antar att det är min karma som gör sig gällande.

Däremot förstår inte alla människor att jag faktiskt inte menar något ont, att det mesta jag säger sägs med ironi och jag gillar att driva med mig själv och andra, jag läste en status igår som fick mig att sitta och fnissa flera gånger under kvällen: "Hej alla barn nu är de barnprogram, tittar här var farbror Frej tar fram, 60 000 blattar utan lokal så har vi fixat en Malmöfestival!" en text som flörtar med rasismen men som ändå är rätt rolig. Skulle det finnas rasism om vi alla kunde acceptera varandras olikheter och skratta åt dessa knasiga saker vi anser att alla andra gör i stället för att fördöma dom? För jag tror såhär, det vi fördömer hårdast är nog det som vi egentligen gärna skulle vilja ha...

Om alla dessa människor med fördomar slutade titta snett på kvinnan med slöja och i stället tänkte att ja så där ser vi och våra barn också ut på påsk...

Om alla som gnäller på svenskar och deras "lössläppthet" istället kunde fundera på hur jäkla nice det vore om deras kvinna hemma i burka var helt kinky och gick näck under den.

Om dom som fördömer alla dessa "bimbos" istället kunde erkänna att dom faktiskt också vill ha en levande barbiedocka hemma.

Så låt oss i stället se det positiva och roliga i att alla människor är annorlunda, ha lite förståelse och ta saker med en nypa salt, hur kul skulle det vara om alla var precis likadana? (Tja om inte alla var som jag då förstås)

"Det som inte tål att skämtas med, det förtjänar sällan att tas på allvar"

Underbara Tisdag!

Aaaaah vaknade nyligen upp... tassade ut till köket och slog på kaffebryggaren, insåg medan kaffet rann ner att mitt hår på mornarna verkligen är superstort och superlockigt... suck... nån som har tips på hur man kan vakna med vackert hår?

Tog min kaffekopp och tassade tillbaka och kröp ner i sängen under det varma duntäcket med min bok... underbart... dom flesta andra är på väg till jobbet eller kanske redan har gått(?) och jag hör sopbilar, budbilar och kanske det är postbilen utanför och jag känner att det bara är så härligt att få vara just här och nu ingen stress, inga måsten... det mysigaste jag vet är att i lugn och ro få äta frukost (läs dricka mina 6 koppar kaffe) med en bra bok... särskillt när det är lite mörkt och kyligt ute...

Tror detta kommer bli en av dom bästa tisdagarna som jag varit med om!
Jag säger som Nalle Puh:

"Man måste beundra dem som kan stava till tisdag även om det inte blir rätt"

Sverigedemokraternas misslyckade reklam...

Detta inlägg hittade jag på Tores blogg och det var så jäkla bra skriviet så jag var tvungen att lägga upp det här hos mig:

Sverigedemokraterna gråter krokodiltårar för att den privatägda TV4 har stoppat deras reklamfilm. Men det verkar som att de är slugt beräknande, eftersom filmen fått större uppmärksamhet utan att SD behövt lägga ut ett nickel på reklamtidsavgift.

Att den har lånat/stulit formspråk från Försvarsmaktens extremt påkostade rekryteringsfilmer kan möjligen leda till någon debatt om upphovsrätt och mönsterskydd, men det får vara för den här gången.

1. "Pensionsbromsen" finns inte i statsbudgeten. Det är inte riksdagens statsbudget som styr pensionsbeloppen. De beror på pensionsfondernas värdeutveckling.

2. Invandring är ingen nettoutgift. Statsbudgeten avsätter cirka 6 miljarder per år (mindre än 1%) för migration. Dessa pengar används för Migrationsverkets och migrationsdomstolarnas hantering av de asylsökande. De går inte till folk som redan har uppehållstillstånd eller medborgarskap, och därför kan man inte spara in de här pengarna genom att "ta in" färre invandrare. Snarare är det en direkt kostnad i att avvisa folk. Det intressanta är i stället utgifter för människor som faktiskt bor i Sverige. En nyinvandrad person får i genomsnitt jobb sju år efter ankomsten till Sverige. En nyfödd svensk börjar jobba först efter 19 år eller ännu senare, och har innan dess kostat samhället föräldrapenning, barnbidrag, barnomsorgspeng, skolpeng och diverse andra utgifter för 2-3 miljoner kronor. Förresten vill SD också minska arbetskraftsinvandringen, det vill säga människor som nästan direkt vid ankomsten till Sverige börjar tjäna egna pengar och betala svensk skatt.

3. Burkor är mycket sällsynta. Inte fler än ett par hundra kvinnor i Sverige täcker ansiktet till vardags.

4. Det finns ingen befolkningsexplosion bland invandrare. Svenska kvinnor föder i genomsnitt 1,9 barn, vilket är något färre än vad som behövs för att återskapa befolkningen, men trenden är ökande. Utlandsfödda kvinnor föder i genomsnitt 2,2 barn, vilket ger en mycket svag befolkningsökning. Men skillnaden i födelsetal är större mellan svenskfödda kvinnor i olika delar av Sverige (landsbygdsfamiljer föder fler barn än innerstadsfamiljer), än mellan svenskfödda kvinnor, och kvinnor födda i medelutvecklade länder som Chile, Irak och Iran. Den enda talrika nationalitet som har avvikande höga födelsetal, är somalier, som föder 3,8 barn per kvinna. I Sverige bor cirka 25 000 personer födda i Somalia, betydligt färre än chilenarna, irakierna och iranierna. Landsbygd och fattiga länder har höga födelsetal; bland somalier som bor kvar i Somalia är genomsnittet 6 barn per kvinna. Men när invånarna flyttar till städer eller rika länder sjunker födelsetalen, och i andra generationen är födelsetalen inte nämnvärt högre än bland de infödda i mottagarlandet. Här förklarar Hans Rosling att födelsetalen i världen stabiliseras runt 2 barn per kvinna, i synnerhet bland de folkgrupper som fått det bättre.

5. De som är födda i fattiga länder har det lägsta valdeltagandet i Sverige, om de ens har rösträtt. I det sista klippet sträcker sig flera burkamammors händer efter "pensionsbromsen" medan den ensamma pensionärens hand sträcker sig efter "invandringsbromsen", för att antyda att de skulle ha större politiskt inflytande än pensionärerna. För det första måste man vara svensk medborgare för att över huvud taget få rösta i riksdagsvalet. För det andra är det i miljonprogrammet som valdeltagandet är lägst.

Den här dagen har jag ägnat åt att flytta min dementa mormor till ett boende där det jobbar massor av invandrare. Det här är personligt. Sverigedemokraternas valfilm är en skymf mot många, inte minst brukare och anställda i äldreomsorgen.

Jag längtar...

Jag längtar efter att promenera på en strand, känna varm sand under fötterna... stilla törsten men färskpressad juice och bara lyssna på havet... Ny miljö, nya människor, nya visioner och upplevelser... små basarer med tyger, inhemska souvenirer, promenadstråk längs med vattnet, låta smaklökarna uppleva ny sorts mat, nya kryddningar... Vilken lycka!

 



Härligt att vara enda barnet ibland =D

Idag åkte jag och hämtade mamma när hon slutat jobbet, sen drog vi till Bergqvists skor här i Karlstad, dom har så sjukt bra utbud på skor att det e fasen synd att dom inte finns i stockholm, iof finns många av märkena där också men många gånger hittar jag skor som jag inte hittat i Stockholm, så även denna gången, mamma tyckte jag behövde nya höststövlar och kängor!
Tack mamma för mina nya skor, stövlar och byxor! =)










Big Boobs? Big Butt?

Stora tuttar är snyggt, tyvärr har jag begåvats med strl mindre på den fronten med större butt men, men man kan inte få allt här i världen. Men här är några som defenitivt tagit detta med stora kroppsdelar en aaaaaaningen för långt...

Japp, japp ont i ryggen är ett faktum!

 

Hur fasiken fick hon tag på en BH???

 

Att inte stolen går sönder???

 

Stackars hennes fötter!

 

Vad är snyggast? Stora tuttar eller Stor rumpa?

 


Mördarmyggor!!!

Efter att vilat och sovit likt Törnrosa bestämde jag mig för o ta en promenix i skogen... det skulle jag inte gjort för efter 10 min sprang jag hem likt dom stackare som flyr i Blair witch project! Myggorna anföll mig totalt och STORA myggbett blåssade upp! Är dom extra giftiga i år? Hade dom inte ätit på länge? Var det medicinen JAG äter som tilltalade dom så mycket? Vad det än är så sätter jag inte min fot i skogen på ett bra tag!

O fasen vad det KLIAR!!! Scratch, scratch!!! Hade lust o ta en kniv och skära av mig benen tillslut! Jag har aldrig fått så stora och så många myggbett som utvecklas till typ bölder :S Fick ett grymt bra men äckligt tips från Mikaelas mamma -
Kronättika skulle tydligen vara lösningen och jag kan bara säga att det hjälpte mot klådan. Nu luktar jag bara illa i stället och så svider det men klådan är borta =)




Sova, vila, sova, vila...

Är i dom värmländska skogarna och tar igen mig, det enda jag gör är sover och vilar. När jag inte sover så sitter jag och läser en bok, ser en film eller helt enkelt gosar med kissekatten...

 


Dags för Val! Vem ska jag rösta på?

Ooooo hela Sverige är uppspelta! Nervöst bitandes på naglarna vem ska vinna valet??? Sossarna? Moderaterna? Eller kanske dom där Ku Klux Klan liknande Sverigedemokraterna som inte verkar speciellt demokratiska...

VEM FAN BRYR SIG???

Det är ju i stort sett samma skit alltihopa... dom lovar runt men håller tunt, politikerna tjänar feta löner på sina lögner och lovar saker som är ljusår fram i tiden, jag struntar FULLSTÄNDIGT i om dom byggt en ny motorväg år 2030 eller avskaffat vissa skatter om 10år eller om vi får mer poliser inom 5 år. Om jag ska rösta så ska det vara på nån/något parti som kan få saker att ske NU. Dessutom gäller det att det är rätt saker som ska ske NU.

Jag tänker rösta på dom som framför allt ser till att:
* Vi har fri hastighet på vägarna
* Sänk politikernas feta löner ta de överblivna pengarna och se till att hemlösa får tak över huvudet.
* Fixa kompetenta läkare till detta landet.
* Lås in alla nutcase som springer lösa där ute, är du knäpp har du inga rättigheter!
* Hjälp de flyktingar som kommer hit, det innebär INTE att sätta dom i nån förort som känns som hemma.

Så, nån som har tips på vem jag ska rösta på?

I ett vakuum...

Igår fick jag svaren från läkaren ang min axel & nacke... läkaren misstänker kronisk inflammation. Det betyder (enl. henne) att förslitnings skadan jag har skapar en inflammation om och om igen så fort jag bär eller lyfter något tungt, jag blev sjukskriven i 10 dagar medans jag ska äta nån medicin som ska dämpa inflammationen för denna gången, det var inte den bästa prognosen man kunde få men däremot var medicinen sjukt bra, jag går omkring som i ett litet vakuum =P

Vaknade vid 12 men var så seg att jag inte kom upp ur sängen förens en timma senare, köket kändes flera mil ifrån mig och det var otroligt kämpigt att ta mig dit och sätta på kaffet, känns som jag rör mig i tuggummi... och det är först nu som jag ens orkar starta datan fortfarande i min lilla dimma, känns som allt går i slowmotion...undrar om det är morfin i tabletterna? Dessutom pirrar det i ansiktet... Lustiga små tabletter... Tack och lov att det bara är 10 dagar...

Läste om biverkningarna nyss:

4. EVENTUELLA BIVERKNINGAR

Magsmärta, illamående, kräkningar, bukkramper, minskad aptit, huvudvärk, yrsel, svindel, hudutslag eller klåda, leverpåverkan (förhöjda levervärden).
Svullnad i kroppen på grund av vätskeansamling, överkänslighetsreaktioner (kramp i luftrören, nässelutslag, allergisk chockreaktion med blodtrycksfall), magsår, magblödningar, leverfunktionsstörningar (leverinflammation, gulsot).

Dåsighet, inflammation i tungan, munnen eller matstrupen, eksem och andra hudreaktioner, hudrodnad, håravfall, ljuskänslig hud, allvarlig påverkan på levern, påverkan på hjärta och kärl (t ex bröstsmärta, hjärtklappning, högt blodtryck, hjärtsvikt), blodbildspåverkan (minskat antal blodplättar som kan ge små blödningar i hud och slemhinnor, minskat antal vita blodkroppar som kan försämra immunförsvaret (agranulocytos), sönderfall av röda blodkroppar, blodbrist), lunginflammation

Påverkan på synen (dimsyn, dubbelseende) och hörseln (nedsatt hörsel, öronsusningar), sömnlöshet, mardrömmar, irritabilitet, ängslan, depression, minnesstörningar, förvirring, störd verklighetsuppfattning, impotens (samband osäkert), myrkrypningar, darrningar, kramper, smakförändringar, påverkan på njurarna, hjärnhinneinflammation.


Just did...

a little moore shopping....

Höstskor

Tyckte texten passade mig på detta linne :P


Grå stickad tunika och rosa linne