Slutet gott allting gott?

Idag är det sista dagen på 2010...
2010 var ett innehållsrikt år, både glada och ledsna saker hände... Jag firade in 2010 med Mikaela, först med middag hemma hos goda vänner och sen drog vi till Village som hade öppet för sista gången den nyårsafton där var det totala partyt!


2010 har för mig inneburit en himlans massa skador för mig jag har bland annat brutit revben, förslitningskada i vänster axel, skada i höger axel, krossat några tår, skrapat upp andra foten, spricka i fingret, hjärnskakning, skadat låret, fått en bit av min tand utslagen, blivit äten på av skalbaggar, fläskläpp, skadat hälen, stukat fingrar, diverse fallskador, gått in i dörrar, ramlat för trappa, ögoninflammation, svininfluensan, knäskada och lite till...

2010 har även inneburit en resa till Thailand i mars och Grekland/Zakhyntos i juli två underbara resor som lärde mig mer än bara sol och bad. Thailand lärde mig att kämpa och aldrig ge upp hur tufft och svårt det än blir, och Zakhyntos tog fram den mjuka delen av Sophia, den som jag helst inte vill visa...


Jag Thaiboxas i Thailand                    Njuter av friheten på en okänd ö


Fantastiska Grekland                                       Underbar soluppgång

Nu hoppas jag på att 2011 blir ett riktigt superbra år! Så tills dess:

GOTT NYTT ÅR!



Mellandags shopping!

Hann med en massa Mellandags shopping idag... tyvärr inte så mycket på rea...


Beige Tröja


Ny svart halsduk -Min gamla försvann på Hells
tillsammans med tre andra halsdukar =/



Svarta skinnstövlar



Ett par till svarta skinnstövlar =/



Ny kappa



Ljus lila klänning
(av nån anledning ser den väldigt lila och glansig ut fast den är svagt lila och matt)



Örhängen från jobbet


Som måndagar ska va =)

Känner mig lite som askungen just nu, bara jobb, jobb, jobb jag får aldrig min shopping klar... eller var det klänning? Nåja... På jobbet har vi kört igång mellandagsrean och dessutom kommer alla dessa människor som var ute i sista sekunden och köpte julklappar som blev helt fel in och vill lämna tillbaka dom, varför planerar folk inte sina julklappar i tid???

Igår blev det en spontan middag hemma hos Maria & Fredrik tillsammans med Mike och Olof också, mumsig köttfärssås och spagetti ala Marias mamma och Fredriks superfina rom öppnades också, spännande men absolut fungerande blandning... Mysigt med spontana middagar hos goda vänner och snacka skit en måndag =)

Snart är det nyår...
Brukar Ni ge nått nyårslöfte? Jag gör det alltid och i år ska mitt nyårslöfte vara att tänka lite mer på mig själv och inte alltid sätta andra människor först utan våga säga ifrån.

Julafton!

Det var med blandade känslor jag vaknade på julaftons morgon, allt så bekant men ändå inte. Tittade i strumpan på dörren, jo då en julklapp från tomten detta året också =) tassade ner och käkade frukost... Vid 13.00 tiden brukar min moster och morbror komma men inte i år. I 29e år har dom varit närvarande på jul men inte i år för min morbror är väldigt dålig, vi gick och väntade hela dagen på samtalet om att dom fått åka in med honom till akuten men försökte ändå styra upp julafton på bästa sätt. Julmat och Kalles Jul. Sitta vid kaminen och njuta av värmen, och öppna julklappar =)

Jag hade tydligen varit snäll i år för jag fick nästan allt jag önskade mig...
Men det man vill ha som inte kan köpas då? En värmande famn, en frisk familj, vänner som inte sviker, ett liv utan lögner. Hur snäll ska man vara för att få det?

Jag är mycket för traditioner... jag lägger gärna till nya men tar sällan bort. Jag vill ha samma saker på julbordet som alltid fast det får gärna komma till mer, granen ska kläs kvällen innan, Kalle Anka ska man se på, Jag ska ha min strumpa på dörren och min "speciella" tomte brevid sängen -kan hända det är urfånigt men låt så vara!

Idag blir det att besöka min morbror... vill inte... har en klump i magen och i hjärtat... Varför måste åldern ta ut sin rätt???

Min fina morbror



30 mil i snökaoset!

Äntligen!
Äntligen är jag hemma hos mamma o pappa för och fira jul. Mina dundersöta kollegor på jobbet ställde upp och fixade och trixade med sina tider för min skull så jag kunde åka redan klockan 15 istället för 17.00 som jag egentligen skulle ha jobbat till. Det var nog tur det för det var inte roligt att köra i det snökaos som det var, vissa delar av motorvägen där det i vanliga fall är 100km/h gick det i 13km/h och vissa delar av vägen där stod det nästan still.

Långsam motorväg

 

En fil? två? eller 4? Vem vet...

 

Jag kom hem och fick mat i mig och sen klädde jag och mamma granen som vi brukar. Det tråkiga denna julen är att min moster och hennes man inte kan fira med oss eftersom det inte  är så bra med dom, så det kommer kännas tomt... Jag älskar julaftnar där det är massa folk och stök där alla är välkomna oavsett vilken relation man har inom släkten. Alla nuför tiden ska vara så "egna" Alla splittas upp i små grupper, kan man inte bara fira allihopa tillsammans? morbröder, farbröder, mostrar fastrar, kusiner, sysslingar och ända ut till minsta pyssling...

Nu ska jag i alla fall värma mig vid vår kamin och dricka glögg och bara njuta!

God Jul allihopa och kör försiktigt!

 


Så bra det bara kan vara ibland...

Vilken underbar lördag! Var bjuden på middag hos min "extra mamma" Sharifeh, hon hade lagat tre persiska maträtter åt mig, så himlans gott! Jag åt så jag kände mig som en köttbulle tillslut och ändå räckte det till matlåda också. Vi öppnade varandras julklappar och jag fick en superfin bricka med skålar på, jag gav henne en vacker ram med ett speciellt foto i... Fick även se hennes bilder från senaste resan till Iran, så otroligt vackert land och jag önskar verkligen att jag fick tillfälle att besöka det någongång, synd bara att Iran har så dåligt rykte när det är så mycket som är baserat på felaktiga grunder.

Sharifeh med sitt persiskt ris och obligatoriska

tadiken jag älskar, smakar som popcorn =)

Mmm massa mat!

Två tallrikar av kyckling, ris, sallad, geime, och nån mer persisk gryta åt jag,

fatta hur mätt man blir!

 

Sen åkte jag hem till Linda och Max där jag skulle vara barnvakt tillsammans med Maxs mamma så Linda och Max kunde få gå på "barnfri" dejt som Max styrt upp utan att Linda visste hihihi Det blev tv-spel och film med tjejerna, massa bus och lek med pojkarna, chips & godis till förbannelse -När katten är borta dansar råttorna på bordet =P

Hmm Bianca e ju sjuk, du ser inte sjuk ut & vänta nu... Isa är du sminkad???

 

Maxs underbara mamma =)

 

Nu ska jag tända lite ljus, sätta på mig min mjukisdress kanske kika på film eller läsa min bok och bara njuta av denna lördagskvällen!

 

 

 


Tomtar, troll och julklappar!

Idag har jag shoppat klart dom sista julklapparna, var ute redan klockan 10.00 det är svårt att hitta rätt julklappar för man vill jue att det ska vara något som man vet personen i fråga vill ha men som dom ändå inte vet om att dom behöver... Men jag tror jag lyckats i år igen =)

Köpte även en klänning och en superfin tomteröd mysdress till mig, den är perfekt att ha när det är såhär kyligt och snöigt väder. Rosanna kom över och vi lagade kycklingtacos och såg på Robinson och Gladiatorfilmen, föresten, varför gillar alla den? Jag tyckte inte alls den var bra... en läskig kejsare som raggar på sin syrra och har svåra issues med sin döda farsa =/ sen själva Maximus som är nån superhjälte och slåss mot allt och alla med dör i slutet??? Jag gillar inte när dom dör i slutet... Tacka vet jag "Trolltyg i Tomteskogen" den satt jag och tittade på och drack glögg och kände mig lite som en tomte själv i mjukisdräkten =)

-VAR E FJANT?
-HÄR MAMMA!!!



På julafon och annandag jul kan man se filmen  på SVT!!


Att hjälpa eller inte?

Brukar ni ge pengar till dom som tigger på våra gator? Eller köpa situation Stockholm? Jag börjar känna igen spelmännen, han som haltar på drottninggatan med sin käpp, dom som sitter utanför 7-eleven vid stureplan...

Jag ger pengar ibland, men samtidigt har jag en gnagande känsla som får mig att undra var det rätt? Tänk om pengarna går till alkohol? Droger? När jag jobbade på ett cafe så fick vi order om att de smörgåsar som inte blivit sålda skulle räknas av och kastas, jag hade inte mage att göra det så jag smugglade med dom ut och gick till de hemlösa vid klara kyrka och delade ut dom. Det kändes mer rätt att göra så än att ge pengar. Men är det lättare att ge några kronor än att hjälpa med mat?

Förra vintern hade hemtex specialpris på fleecefiltar så då köpte jag några och gav till dom hemlösa jag sett under ett par dagar sitta här på Kungsholmen. Det är inte så svårt att hjälpa det är svårare att vända bort blicken och låtsas att inte se...

En vän som också hjälper dom som har det svårt är Reza... ni hittar hans blogginlägg om hans planer HÄR så jag tycker att vi ska hjälpa Reza att hjälpa dom som har det svårt så köp de kläder vars intäkter går till dom behövande, det blir en fin julklapp på alla sätt och vis!

Apollotävlingen!

Jag har som ni nog alla märkt tävlat med Apollo om bästa bild. Vinsten är en resa till Mythos Beach på Rhodos för fyra personer där jag om jag vinner förbinder mig till att under veckan fotografera och blogga om min vistelse. Jag har valt att välja Linda och hennes två småtjejer som resesällskap av den anledningen att Linda som sagt blev fyrabarns mamma i sommras när hon och hennes sambo lite oväntat fick tvillingar. Det har varit ett tufft år för henne med väldigt lite sömn och dessutom kunde hon och flickorna inte resa någonstans då hon var höggravid.

Linda och barnen är som min familj och hon förtjänar verkligen en semester, även mitt år har varit kantat med olyckor så att få åka till vårat älskade Grekland tillsammans skulle vara en dröm, sen att Linda är fotograf och jag älskar att skriva är lite som grädden på moset =)

Oavsett om vi vinner så vill jag tacka alla er som röstat under dessa veckor och så håller vi helt enkelt tummarna för vinst!

Tävlingen avslutas idag klockan 13.00 så innan dess kan ni rösta på mitt bidrag genom att klicka på denna LÄNK

Bianca med Charlie & Isabell med Vincent

 

Isabell & Bianca



Terrorattacken!

"Terrorattacken i Stockholm" det är det enda folk pratar om, nyheterna i olika delarna av världen visar bilder och filmklipp och självmordsbombaren fick den uppmärksamhet han ville.

Jag tror inte terrorismen är här, jag tror det är en enskild idiots agerande som gjorde det i Islams namn och det han mest av allt fick ut var att folks misstro och att fördomarna mot muslimerna förstärktes. Svergedemokraterna gnuggar förmodligen händerna av lycka och i nästa val kommer dom få mer röster. Galningar finns överallt i olika former men den fråga jag ställer mig är, om han verkligen ville skada och döda fler än sig själv, varför gick han då inte in på typ Åhlens? eller i en folkmassa? Varför gå ner på en sidogata? Allt ska alltid bli så himla hypat när det händer något, panik och rädsla till förbannelse. Visst det är fruktansvärt att det hänt men jag tycker nog att reprisalierna efteråt är värre...

Islam är inte en våldsam religon, det är ingen religon. Däremot finns det och kommer alltid finnas folk som använder religonen som ett sätt att rättfärdiga det dom gör. 



Jag ett sömnpiller?

Jag tror jag är tråkig. Så tråkig att man somnar när man umgås med mig =/ Var och kollade på Isabell och Biancas dansuppvisning dom var så duktiga dom små livet men då somnar Charlie på min axel och sov sig igenom hela dansuppvisningen... sen hemma hos Linda sitter Vincent i mitt knä.... och somnar! Men mysigt var det för jag höll på o somna jag med =) Rosanna kom och gjorde oss sällskap och det var bara en underbar eftermiddag med massa tjejsnack!

Sen drog vi till Asal på adventsmys, hon hade fixat massa mat och gjort superfint! Tyvärr kunde vi inte stanna så länge för jag ska strax möta upp lilla Jennie! =)


Psykbryt delux!

Igår fick jag någon form av psykbryt delux... massa känslor som bubblade upp och till slut rann över... Massa skador har jag råkat ut för, ont i hela kroppen, stressigt som tusan på jobbet nu i julhandeln, alla jäkla poliser som springer i butiken hela tiden pga att vi är i en riskzon, tävlingen på Apollos sida som jag och Linda VERKLIGEN kämpar för, kylan som inte går att komma ifrån oavett om man är inne eller ute, personer som finns där och ger en hopp och sådana som inte finns där...

Rastlösheten kom sakta krypande...
Försökte sysselsätta mig...
Inget funkade tankarna snurrade på...

Jag funderade på om det finns människor som är snälla mot andra utan att själva tjäna på det? Det är inte alltid bra att vara snäll, ofta blir man utnyttjad och överkörd... men dom som är snälla är dom det för att känna att dom själva är lite bättre än andra? Eller skulle dom sträcka ut en hjälpande hand utan att tjäna på det själv? Utan att få känna att -Nu har jag gjort en god gärning.

Förvånandsvärt ofta är det de personer du minst av allt förväntar dig hjälp av som står där när det krisar, och dom du satte mest tilltro till är dom du inte ser vid din sida... Var all den godhet du såg bara ett spel? Vart är världen och människorna på väg? Vi krigar, slåss, hatar och diskriminerar, vi vill vara mest, synas mest, ha mest! Vi bedrar, luras och sviker allt för att hänsynslöst ta oss till toppen.

SKA DET VARA SÅ HÄR???

Nej det ska det inte! Vi ska vara snälla mot varandra för att man ska det, inte för att känna sig lite bättre. Just nu vill jag bara rymma iväg... dit det är varmt och skönt... där jag kan sitta i solen och slippa tänka alla dessa tankar. Sandstrand, sol, värme... Thats what I want and need!!!

GLÖM INTE  RÄSTA PÅ MITT BIDRAG I APOLLOs TÄVLING SNART ÄR DET 13e DECEMBER OCH DÅ ÄR TÄVLINGEN SLUT -----> RÖSTA HÄR!


Min Födelsedag!

Oj oj oj vilken kväll... dagen efter kände jag mig som 65bast och redo att gå i pension hahaha. Kvällen började på Restaurang Mykonos den absolut bästa greken i stan, jag kom sent för min klänning sprack på väg ner till taxin där Linda och barnen väntade, upp igen för att byta då fastnade jag i hissen i 10 minuter... Väl på restaurangen var det mat och dryck i massor och det hade dukats upp ett långbord i mitten av restaurangen.

I stort sett alla jag älskar var där och jag blev verkligen rörd av alla fina saker som sas och vilka fantastiska presenter jag fick, vissa var dock mer pinsamma att öppna än andra eftersom hela restaurangen stirrade på oss =P Tjejligans försök till en "partytupp" ("partytupp" är ett ord som uppkom då vi gav Erika den mest fasansfulla och fulaste porslinstupp som finns och låtsades att det var hennes riktiga present för att se hennes reaktion, sen dess är det lite tradition att hitta på nått jävlelskap för den som fyller år) deras "partytupp" bestod av en ful sminkväska med fasansfullt smink som stackars Mike fick låtsas ge mig i present, dessvärre tyckte jag att det var en gullig tanke av Mike att försöka ge smink och eftersom han är kille så har han väll inte så stor koll tänkte jag...

Vid 00- tiden begav vi oss till Rose, där var det mer folk än vanligt och messen bland dom borttappade fåren gick "charlie" "kom till charlie" "hos charlie" den där Charlie är att bra poppis han hahaha när Rose stängde begav sig jag, Jennie, Mirre och Erika till Hells som dom tappra krigare vi var, där röjde vi loss tills det stängde då jag och Jennie funderade på om vi skulle gå vidare men efter många om och men kom på att inget var öppet så det blev till att åka hem till mig.

Här är ett urval av mina underbara presenter =)


Danskurs i Poledancing


"Partytuppen"


Sjukt snygga vinglas och supergod bodybutter


Första hjälpenkitt!


I love shoes!!!


Biancas fina pärlplatta och snäckor <3

Sen fick jag presentkort, blommor, massage, Johanna hade tydligen nått hemligt som har med kök och mat (?) att göra och massa massa mer! Jag vill fylla år igen! Tack alla ni som kom och firade mig!!! =)

Trött? Ingen energi?

Alla som känner mig vet att jag inte kliver upp före 12.00 och att jag inte blir pigg förens på eftermiddagen... Va till läkare som tog en miljon prover och inte hittade något fel förutom att jag hade lågt B-vitamin (alla B-vitaminer) och jag fick massa B-vitaminer att ta men inte fasen hjälpte det.

En dag tipsade Rosanna mig om nått som heter MiviTotal Flex från hälsokosten och hon sa att den är super, verkligen supersuper... Jaja tänkte jag, ja kan väll prova det är värt ett försök... Jag köpte den i måndags, på tisdagen vaknade jag SJÄLVMANT klockan 06.48 tillfällighet? Dagen efter vaknade jag när klockan ringde 8.00 och var inte alls så där dödstrött som jag brukar och idag på min lediga dag vaknade jag 09.20 pigg och allert!

Är det MiviTotalen eller psykologiskt? Vem vet... men jag är glad att jag inte längre är så himlans koma trött som jag varit så jag kan VERKLIGEN rekomendera alla som är trötta och inte har nån energi att prova den, den smakar dessutom (för mina smaklökar) jättegott som färskpressad citron typ. Det finns även MiviTotal Plus men den är inte alls lika bra, så här skrivs det om den:

"Mivitotal Flex är förstärkt med Ribos, L-Carnitine och L-taurin utöver den bas som finns i Mivitotal Plus. Denna kombination blir ett utmärkt energigivande och uppiggande kosttillskott för dig som behöver en snabb, extra energikick. Lämplig för dig som tränar och håller igång samt för den som behöver extra tillskott. Ribos är en kolhydrat (enkel sockerart) som förekommer naturligt i cellerna och som är nödvändig för kroppens energiproduktion. Ett tillskott av ribos har en energigivande och prestationshöjande effekt.

Mivitotal en produkt för alla, gammal eller ung, elitidrottare eller "soffliggare", till dig som stressar eller du som slarvar lite med maten, till alla som önskar ett komplett och balanserat kosttillskott passar Mivitotal. Den är dessutom flytande för bra upptag."

 



Ointressant lista...

Hittade denna listan hos Johanna, en lista med onödigt vetande om sig själv men sånt kan jue vara kul ibland =)

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att mina varor jag beställt på Nelly kom och att dom röda skorna var heeelt underbara =)


Vad gjorde du kl 08 imorse: Drack mina 6  koppar kaffe


Vad gjorde du för 15 min sedan: Badade

 

Det sista du sa högt: Ok ring sen

 

Det senaste någon sa till dig: Det gör jag

 

Vad har du druckit idag: Kaffe och clementinjuice

 

Vad var det senaste du åt: Vindruvor

 

Vad var det senaste du köpte: En tidning

 

Vad är det för färg på din ytterdörr: Beige

 

Vad är det för väder hos dig nu: Snö och isande kyla -men inne är det 25grader varmt!

 

Godaste glassmaken: Körsbär!

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: JA!

 

Sover du tungt: Ja det tror jag

 

Drömmer du mardrömmar: En del...

 

Trivs du med ditt jobb: Ja och Nej

 

Favoritklädsel: Gillar inte kläder men måste jag ha det så softa kläder till vardagen och klänning om

man går ut

 

Favoritlåt just nu: Alla jullåtar

 

Vad ser du om du tittar till höger: Mitt fönster

 

Vad gör dig glad just nu: Att jag är ledig i 4a dagar

 

Vad ska du göra härnäst: Titta på TV¤ fakta det är mina favoritprogram Kriminellt & 48 avgörande timmar

 

Höger eller vänsterhänt: Höger

 

Humör just nu: Lycklig

 

Favoritgodis: Ostbågar!!!

 

Kläder just nu: T-Shirt och trosor

 

Sommarplaner:? Grekland

 

Hur många kuddar sover du med: 2 stycken

 

Spelar du något instrument: Nej men har spelat fiol

 

Morgon eller nattmänniska: NATT!

 

Vad är viktigast för dig: Dom jag älskar

 

Är du kittlig: Ja

 

Snarkar du: Nej inte vad jag vet

 

Stjärntecken: Skytt

 

Äckligaste insekten: Spindlar!

 

Längtar du mest efter just nu: Mamma och pappa