Shop until u drop?

Efter några dagars krasslighet släpade jag mig ut idag för att få lite frisk luft... Det fick jag inte... vad jag däremot fick var 2 par klänningar, 2 par skor, 9 par trosor och 3 bh´s... det var rea på H&M.. me like =)


Skytten

Satt och googlade om mitt stjärntecken idag... Det är lustigt hur väl det faktiskt stämmer in...
Detta är några saker som stod om mig:

Goda egenskaper

Skytten är optimistisk, vidsynt och energisk som person. Du är intelligent och nyfiken, och brinner av att ständigt upptäcka och prova nya saker.

I sällskapslivet är du varm, ärlig och omtänksam. Skytten har många vänner och de ser dig som en glad optimist som har förmågan att sprida glädje och positiv energi omkring sig.

Du är kreativ och djärv, och bra på att se helheter. Du sitter inte inne med något utan vågar ta ut svängarna i det du gör och säger.


Mindre goda egenskaper

Ibland blir ditt filosoferande över äventyr och spänning så dominerande att du glömmer mer jordnära och "vanligare" saker. Du tänker helhetsmässigt och storslaget, men har en tendens att vilja undvika de ack så viktiga detaljerna i de planer du smider fram.

Du är otålig och tycker inte om för mycket bindande ansvar. Ditt friska mod gör att du ibland också tar alltför stora risker - vad det än må handla om. Då blir du istället direkt dumdristig och huvudlös.


Så tänker du

Du funderar ständigt över nya små och stora äventyr att förgylla ditt liv med. Du älskar att lära dig saker och ting och tycker om att ta lite risker. Du älskar din frihet och avskyr stiltje och slentrian.

Du håller hårt på ärlighet och sanning och drar dig inte för att säga vad du tycker, i vått och torrt.


Kan tjejer och killar vara platoniska vänner?

Jag och några vänner satt och disskuterade om detta med vänner mellan könen. Kan en tjej och en kille vara platoniska vänner? Finns det inte alltid en viss attraktion?

Visst jag har en hel del killkompisar, men nog har dom på fyllan sagt ett och annat som inte är så vänskapligt och visst kanske jag hade ett annat intresse av dom från början än bara vänskap, men man lär ju känna varandra och kanske inte klickar mentalt oavsett hur attraktiv en person är och då dör känslorna ut...eller? Så är det för mig i alla fall...

Eller om man växt upp tillsammans, då ser man varandra som bror och syster tror jag, samma sak med vänners pojkvänner dom blir dina killkompisar...

Men annars tror jag det är svårt att vara platoniska vänner, alltid någon part som känner något mer än den andra alltid någon som känner sig lite förbisatt eller sårad.
Varför är det så här? Är det för att vi just är av olika kön? För att Gud skapade oss till man och kvinna som älskande? Jag menar kolla i din vänskapskrets på det motsatta könet... finns det någon där som du helt ärligt kan säga att du aldrig tänkt tanken att det kan hända något med? eller har hänt... om han eller hon inte faller under kategorien" vänns ex/pojkvän" eller "barndomsvän"

Känns inte bra.

Ni vet när saker inte känns riktigt bra... Det verkar bra men det känns inte helt hundra... vad gör man då? När det låter bra och verkar bra men magkänslan säger något annat. Ska jag lita på min magkänsla? Eller är det så att min magkänsla lurar mig och bara är ett resultat av påminnelser av saker som skadat mig förr? Att jag ser saker som förut har skadat mig vilket gör att jag nu mår dåligt fast det kanske inte behöver vara på det sättet... Det är jobbigt att ha det såhär, att inte veta vad jag ska tro...


Picknick på en söndag

Helgen blev lugn...
Söndagen var som gjord för picknick... solen sken och det var varmt, fin utsikt och den perfekta picknick maten är grillad kyckling, baguette och potatis sallad, enkelt och väldigt gott... mums =)



Fredagkväll

Vem har snyggast läppar av dessa tjejerna? Personligen tycker jag att Aishwarya Rai och Adriana lima har finast...men är det ok att ändra på vad Gud har gett dig?

Jag tycker att det är det om man bara "snyggar" till lite och inte ändrar dig till oigenkännlighet... Varför inte om det stärker dig? Vi har ju plattänger, hårborstar och massa smink och allt möjligt så varför är det mer ok att sminka sig är fixa brösten eller nån annan del på kroppen? Är det för att det är ett "ingrepp"?

Igår gick jag och mötte upp Erika och Nicklas på Rose, dom hade krökat sen 18.00 hemma hos Erika så dom var bra fulla redan tidigt på kvällen, så fulla att dom att inte svarade på sms eller samtal (dom var fulla så dom hade iaf en ursäkt till att inte göra det) så det är tur att Charlie står i baren och förser dom med varannan Ramlösa OCH att han dessutom höll mig sällskap när jag inte hittade dom, så småningom skulle dom återvända till Charlie tänkte jag och mycket riktigt hade jag rätt.

Jag drog mig hemåt efter Rose eftersom jag inte mådde så bra tidigare på dagen, härligt att kunna promenera hem på natten utan att frysa ihjäl =) det som ÄR jobbigt när man går hem är alla fulla människor som drar i dig och ropar efter dig, vad e det med fulla människor som gör att dom drar att dom har rätt att ta på någon annan?



Just nu vill jag ha:

Yamaha R1-2009 & En Amstaff =)


Våren är här!

Efter ett monsterpass på jobbet...
-------------Ful på jobbet------------>
(orkar verkligen inte gå upp så tidigt som 08.00 på morgonen) och dessutom hade jag ont i ryggen och nacke så hade i alla fall solen kommit fram så jag ringde Mikaela för o ta en promenad tillsammans med söta Tindra, hon är en blandning av jack russel och papillon...

Vi gick runt Kungsholmen och längs hela Norr Mälarstrand sen köpte vi en mumsig macka från Subway och satte oss på bryggorna vid Norr Mälarstrand....



I nästa vecka ska vi prova Bikramyoga...
Vad som gör Bikramyoga unikt i jämförelse med andra yogaformer är att denna serie av rörelser utövas under 90 minuter i ett uppvärmt rum på 40 grader, varmt och skönt =) Värmen främjar bla rörligheten, avgiftningen samt stretchingen av kroppen.


I like =)

Loka Likes Passion!!! Hur goda får dom va? Bästa är den med chili-jordgubb... mums!

Jogga? Vad e det för skit :P

Mötte upp Linda när hon slutat... vi skulle jogga... va e det för skit? Det var jättetråkigt och man fick ont i benen och man svettades... fy...  ok det var en fin miljö med vitsppor och fin utsikt men... näää, inte min grej... roligare att leka med livbojen, baywatch 2009 är inte lika slimmade i år hahahaha


Mat  var lite roligare så vi (läs Linda) fixade godaste maten, kycklingspett med tzatziki och bakad potatis och sallad... mums =) jag tittade på och drack smultronpuss...

Sen kom Ica och kvällen var fylld av massa prat och skratt... precis som en vanlig tisdag ska va! Puss på er!

Bara mys idag...

Vilken bra start på veckan =)
Inte gjort något vettigt alls... Satt och slappade och myste med Mirre på vårt stammis cafet i odenplan, sprang på exets mamma där också, hon är en sån himla godhjärtat kvinna, vissa människor minns man alltid med värme <3
Sen blev det till att shoppa en ny bok:

En shopaholic i väntans tider av Sophie Kinsella


Skrev ju i ett tidigare inlägg som ni kan läsa här om att den första boken kommit ut som film, men jag upprepar mig igen, böckerna är mycket, mycket bättre.

Sen kom Johanna förbi hos mig... Inte träffat henne på jättelänge känns det som =(
Blev obligatoriska pizzan och sen mycket catch up... Hon har ju följt  mig på en väldigt lång resa på flera år tillbaka så nu blev hon glatt överaskad tror jag... Du är nog lite stolt över mig trots allt va? :P







Nån som e sugen på bio kanske?

Har aldrig varit med om att det går SÅ många bra filmen på bio på en gång... Så nån som e sugen på bio?
Just nu vill jag se alla dessa filmer:

De tillhör ursprungsbefolkningen i Mato Grosso do Sul i Brasilien, vars jord har stulits från dem, och som nu tvingas leva i växande misär instängda i reservat. När en våg av självmord sprider sig bland de unga indianerna växer upproret fram och en grupp indianer ockuperar en bit land. Två världar står mot varandra och ett oväntat möte uppstår mellan Osvaldo, en ung Shaman och jordägarens dotter.






Första och andra delen om Che´s väg till makten...









Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien. För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och medJapanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommer att förändra deras liv.


Den populära politikern Agathe Villanova reser hem till familjegodset i Provence för att vila upp sig, men det visar sig vara lättare sagt än gjort. Under två händelserika veckor ställs allt på sin spets – kärlek, relationer, drömmar och farhågor; alltmedan regnet bara öser ner.







När Jack vid 24 års ålder äntligen släpps ut ur fängelset har han tillbringat merparten av sitt liv inlåst. Tillsammans med en annan pojke mördade han ett barn när han var 10 år. Filmen följer Jacks försök att ta upp ett liv i frihet som aldrig fick någon riktig start. Hans mentor ochfadersgestalt blir övervakaren Terry,som hjälper honomgenom en mognadsprocess som borde startat för många år sedan. Men det förflutna släpper inte greppet och i takt med att vi får veta mer om vad som ledde fram till det fruktansvärda dåd som ödelagt så många liv, ökar känslan av spänning, komplexitet och slutligen undergång eftersom vare sig tabloidpressen eller Terrys riktige son tänker tala tyst om vad som hänt.


När ett brott för dem tillbaka till L.A. återupptar rymlingen Dom Toretto sin bittra strid mot polisen Brian O’Conner. Men när de tvingas konfrontera en gemensam fiende måste Dom och Brian försöka lita på varandra för att tillsammans kunna utmanövrera honom. Och via kupper mot lastbilskonvojer till krälande i tunnlar under nationsgränsen kommer två män att hitta rätt sätt att hämnas – genom att pressa gränserna för vad som är möjligt bakom ratten.





Två unga människor, Eva och Erik, möts och drabbas av den verkligt stora kärleken. Eva försöker först stå emot kärleken - hon har en hemlighet för stor för att kunna tillåta en relation med en annan människa.







WOLVERINE utspelar sig innan händelserna i X-MEN och berättar historien om Wolverines våldsamma förslutna, hans komplexa förhållande till Victor Creed och olycksbådande programmet Weapon X.







En dag insjuknar den 15-årige pojken Michael Berg på väg till skolan och räddas av den runt 30-åriga Hanna. De förälskar sig oväntat och inleder en passionerad affär fram till den dagen Hanna plötsligt och utan förklaring försvinner. Åtta år senare är Michael en ung juridikstuderande som iakttar de pågående krigsförbrytarrättegångarna mot nazisterna. Han träffar sin forna älskarinna igen, underväldigt annorlunda omständigheter. Hanna står anklagad för ett fruktansvärt brott och vägrar rätten till försvar. Michael inser gradvis att hans ungdoms kärlek döljer en hemlighet som hon anser vara mer skamlig än mord.



Jamal Malik, en 18-årig föräldralös kille från Bombays slumområden, är bara en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupier i den indiska tv-versionen av"Vem vill bli miljonär?". Men när programmet tar paus arresteras han, misstänkt för fusk. Ingen tror att han, en pojke från slummen, ska veta de rätta svaren. Desperat försöker Jamal bevisa sin oskuld och går igenom fråga för fråga föratt förklara hur han kunnat känna till alla svar. För varje fråga kommer det fram en fascinerande historia om hans liv på gatorna tillsammans med sin bror, om människorna som korsat hans väg och, inte minst, historien om Latika, flickan han älskat och förlorat. I varje del av hans berättelse finns nyckeln till svaret på frågan han besvarat.


Sen kommer det ju komma filmer som jag längtat efter... Detta är dom:

Mordet på en lovande kongressmans älskarinna leder den undersökande journalisten McCaffrey in i en härva av mörkläggningar och politiskt maktspel på hög nivå där enorma summor pengar och politisk heder står på spel.







Robert Langdon, Harvard professor i religiös symbolik, upptäcker bevis på att det legendariska hemliga sällskapet Illuminati fortfarande är vid liv och på gång att ännu en gång hota sin urgamla mytomspunna fiende – den katolska kyrkan. Illuminati har lyckats stjäla en mycket kraftig bomb skapad med en ny teknik och meddelar att den skall placeras någonstans inom Vatikanstaten. Jakten på Illuminati och bomben blir en hård kamp mot klockan... och snart måste Langdon riskera mer än han någonsin kunnat förutsäga.




CIA agenten Claire Stenwick och MI6 agenten Ray Koval har lämnat sina respektive länders säkerhetstjänster för att söka lyckan på den privata marknaden. Nu står kampen mellan två multinationella företag och de f.d. agenternas uppgift är att säkra patentet för en banbrytande produkt. För deras arbetsgivare, industripampen Howard Tully och investeraren CEO Dick Garsik, är alla medel tillåtna. Men i takt med att risktagandet ökar, mysteriet fördjupas och taktiken blir skitigare, blir Claire och Ray allt mer attraherade av varandra. En maktkamp kantad av ömsom passion, ömsom svek tar sin början, när den ene hela tiden försöker ligga steget före den andra. Men det enda de inte lyckas trixa sig ur är kärleken ...


Om någon gjorde illa någon du älskar, hur långt skulle du kunna gå?









Den världsberömda modefotografen Colin Mead är sinnebilden för en playboy. Han är snygg, självsäker och framgångsrik, framför allt när det gäller kvinnor. Han lever livets glada dagar och låter sig inte snärjas av någon. Colin verkar ha precis allt han önskar sig, allt utom kärlek. Men å andra sidan är kärlek inte något som Colin saknar eftersom han inte tror på kärleken. Faktum är att han ägnat hela sitt liv åt att hållasig så långt som möjligt ifrån allt som påminner om kärlek. Men allt förändras då Colin återvänder till sitt föräldrahem när hans yngre bror ska gifta sig. Plötsligt ställs han öga mot öga med det förflutna. Och med en rad före detta flickvänner…



Och sist men inte minst ICE AGE 3 Jippi =)

Hela gänget från de första två ICE AGE-filmerna är tillbaka i ett äventyr av förhistoriska proportioner. Scrat fortsätter sin outröttliga jakt på sitt älskade ekollon men får konkurrens i Scratte, en kvinnlig avbild av honom själv. Manny och Ellie väntar sin första baby-mammut, Diego funderar på om hans nya umgänge gjort honom till en mjukis och Sid är stolt familjefar till ett gäng dinosaurieägg som han hittat ochtagit med sig hem. Det visar sig dock inte varadet bästa sättet att bilda familj på så för att rädda Sids sengångarskinn måste hela gänget bege sig till en värld under jorden där de träffar på dinsaurier, ovälkomnande växter och en ettrig enögd dinosauriejägare vid namn Buck.





Var och en...

Man kan inte göra allt.
Hur gärna man än vill kan man inte ta på sig ansvaret för allt som händer... vissa människor är så, dom vill göra alla nöjda och lyckliga så att dom tillslut glömmer bort sig själva. Det funkar inte så tyvärr. Nånstans måste man säga -stopp, -nej och -jag kan inte för annars kommer de människorna som förlitar sig på dig att även lägga ansvaret för sin egen lycka på just dig och det är du som blir klandrad när dom inte är lyckliga...

Jag har varit på båda sidorna, jag la min egen lycka på en enda person och klandrade denna personen när jag inte var lycklig. Sen har jag även varit den som inte kan säga nej, ansvaret som följer är tungt att bära. Varför vissa människor axlar detta är nog olika, men oftast kan väll en otrygg uppväxt vara till grund. Osäkerhet, bråk i familjen osv. Man vill slippa bråk och problem och tänker att om jag viker mig för andras intressen så blir det bra, men det blir det sällan.
I stället blir det en ond cirkel där den enda som blir lidande är du själv...

Klicka för mer information om detta ordspråk! Om du vill få barn att behålla fötterna på jorden, så lägg lite ansvar på deras axlar.

Tacokväll

Bestämde mig för o fixa lite tacos igår innan utgång, meningen var att jag, Johanna och Erika skulle ta en vända i johannas hood men fröken Larsson hade för mycket att göra så det blev inget av med det så istället ringde jag hit Maria o c/o  Danijel och hans söta mamma hade prescis kommit hem från semester i Bosnien igår. Erika kom också efter att jobbat klart =)



Oj vad mycket tjejsnack det blev när Danijel gick för att kolla på fotboll, kul att få så olika syn på saker eftersom jag, Maria och Erika är väldigt olika och att Danitza är äldre och klokare... När det var dax att gå hade Danijel somnat i min säng som ett litet barn hihihihihi så jag var naturligtvis tvungen att ta kort :P Danijel är verkligen en av de bästa killarna jag känner och han och Maria är så fint par... hoppas dom gifter sig snart så jag får gå på bröllop =)



Sen drog jag och Erika till Le Bon och Amba och sen var det party all night long =)



                  Eric & Jag                                      Eric & Mash

Rensa

Vad är det man brukar säga? Mycket snack och lite verkstad?
Jag har börjat ransaka min omgivning... Jag vet vilka mina vänner är... jag vet vilka som finns där i vått och torrt och vilka som förstår mig och vad jag behöver, för jag har testat dom mer än en gång... (tyvärr, och förlåt till er)

Men vad ska jag med dom andra till? Dom som påstår att dom bryr sig om mig men sen går bakom min rygg? Jag är för feg för att konfrontera dom så vad gör man? Låter saker rinna ut i sanden kanske?

Det är inte många människor som kommer mig nära men dom jag släpper in i mitt hjärta dom värnar jag om. Jag är trött på att upptäcka att folk snackar så mycket men gör så lite, men tröttast av allt är jag nog på mig själv att jag inte vågar säga ifrån.  Det är jobbigt att hela tiden tveka på vilka avsikter folk har och det är ju så när man lär känna nya människor på ett djupare plan är bara på "bekantskapsplanet" att man vet inte vilket syfte den andra personen har.

Jag vet killar som försökt blåsa mig med vackra ord (sorry, been there done that) andra som velat utnyttja mig i mitt förra jobb för att få schysst pris på klockor och nu dom som vill komma in gratis på en del krogar... tyvärr kan inte hjälpa er, hitta nån annan att lura.

Jag pratade med en bekant härom dagen om att jag är en typisk "vane människa" så om folk helt plötsligt börjar avika från sitt "vanliga" beteende så misstänker jag alltid att det är något som är fel, oftast har jag rätt...
Det behöver inte vara stora saker...det är dom små sakerna som spelar roll...

Jag hade en kompis en gång... vi kom varandra jättenära (trodde jag) men efter ett tag så ringde hon inte lika ofta, hade inte lika ofta tid att ses... små undanflykter och små gråa lögner började sippra fram... som vanligt frågade jag inte vad det var utan helt enkelt stängde av hjärtat och tillslut hördes vi inte alls... Tillslut så fick jag reda på att hon hade hittat en ny tjejkompis som hade tuffare kompisar och äldre killkompisar som kunde köpa ut... ja jag var 14 år då och det var viktigt med såna saker på den tiden =)

Från den gången lärde jag mig att när folk börjar upprepade gånger ändra sitt beteende så är det något som inte stämmer... visst en gång är ingen gång men två gånger är en vana...

Jag är så lycklig!

Hittade min absolut favorit låt när jag satt och youtubade på massa gamla låtar... detta är en persisk låt med Andy och den betyder SÅÅÅÅÅ mycket för mig... Jag spelade den hela tiden förut men sen försvann min skiva som jag hade... Jag ryser när jag hör den...

motavaje mishi





Back to the 80s

Är jag den enda som tycker Vaya Con Dios är grymma? Vaya Con Dios betyder dessutom på spanska "gå med Gud" och är en belgisk sångrupp som bildades 1983 och idag spelades en av deras gamla låt på radion... Här är två andra låtar som jag tycker är grymt vackra och med väldigt bra text....









I know him so well

Nothing is so good it lasts eternally,
Perfect situations must go wrong,
But this has never yet prevented me,
Wanting far too much,
For far too long,

Looking back,
I could have played it differently,
Won a few more moments,
Who can tell,
But it took time to understand the man,
Now at least I know
I know him well

Wasn't it good?
Wasn't he fine?
Isn't it madness,
He can't be mine?
But in the end
He needs a little bit
More than me,
More security,
He needs his fantasy and freedom.

No-one in your life is with you constantly,
No-one is completely on your side,
And though I'd move my world to be with him,
Still the gap between us is too wide,

Looking back,
I could have played it differently,
I could have played it some other way,
Learned about the man,
Before I fell
I was just a little careless
But I was ever so much younger then,
Now at least I know

Didn't I know?
How it would go,
If I knew from the start,
Why am I falling apart?

I know him so well.

En shopaholics bekännelser...

Igår fick jag tag på schysstaste lamporna till mitt kök... för 140spänn styck =) Jag och Erika åkte till skärholmens centrum och där i en butik hittade jag dom så nu är det ljus i mitt kök.



Men det var inhte bara lampor som blev inhandlade, det var ett linne (läs klänning) och en jacka också bla. =)
(klicka på bilden för större format)


Med 8kassar i min hand åkte vi in till stan för o gå på bio, ironiskt nog valde vi att se En shopaholics bekännelser den var inte alls så bra som boken så jag avråder folk till att se den på bio, bättre att vänta tills den kommer på dvd.






Hatar.

Jag hatar, verkligen HATAR detta!!!
Jag hatar att folk ljuger mig rakt upp i ansiktet! Kommer med dumma undanflykter, hatar när folk utger sig för och vara någon dom inte är bara för sin egen vinnings skull. Hatar allt som du gjorde mot mig som jag då inte såg men som jag nu lärt mig se... Jag önskar jag va lika dum och ovetande nu som jag var då... det sägs att "endast idioten är lycklig" och det stämmer nog. Om man inte märker att folk lurar dig, eller ger tomma löften, eller om du inte ser alla små konstiga tillfälligheter så kan du leva i en lycklig bubbla.
Jag önskar att jag kunde få flytta tillbaka till min bubbla.

Låt barn vara barn

Så skönt. Natten till tisdag kunde jag sova... vaknade utvilad och pigg =)
Sen var jag och lyssnade på när Therese Eriksson (som tillsammans med Denise Madsen startade den ideella organisationen Maskrosbarn) hon berättade om ett läger dom ska ha för utsatta barn/ungdommar i sommar..

Vilka eldsjälar dessa tjejer är. Organisationen Maskrosbarn drivs i nuläget helt ideellt och deras huvudsakligauppgifter är att föreläsa på skolor och även för vuxna som arbetar med barn. Dom har daglig kontakt med tjejer och killar som lever i familjer där det förekommer missbruk och psykisk sjukdom och dom som gör det har själva gripande historier om sitt förflutna att ta med sig i sitt arbete. Det är lätt att glömma bort dom som "lämnas" kvar om man själv tagit sig ur en svår situation i livet men vissa människor väljer att varje dag i stället jobba med det som dom själva hade det jobbigt med när dom var små och det är riktiga hjältar.



Appropå barn, två småkidds som har det bra är mina älsklingar Isabell och Bianca i två dagar har vi busat och haft kul. Jag och Bianca ska gå på cafet och dricka saft har vi bestämt... tror dock inte att hennes Cafet är samma som min, och saft? tja... det kan man ju kalla det hahahaha tur att mamma Linda har koll på oss. Linda är dessutom inte bara bästa mamman hon är bästa kocken också hmm.... nu blev detta som en reklamannons för henne... köpes till högsbjudande kanske?

                                                        Bästa barnen =)
                                                            

                   
                           Biancas cafetklädsel           Isa gillar maten

Linda slavar i köket som vanligt =)

Mardrömmar

Dålig sömn inatt också... mina mardrömmar har kommit tillbaka...

För några dagar sen drömde jag att jag drunknade.

Natten till lördagen drömde jag att alla i min närhet var döda och det genom att dom blivit misshandlade till döds, oavsett om jag när jag var i halv vaket tillstånd och försökte tänka på bra saker som man blir glad av som gulliga djur eller så, så såg jag för mitt inre hur dom blev dödade.

Igår natt drömde jag att man hade hittat en vän till mig som blivit strypt, misshandlad och sedan kastad i vattnet så hon var alldeles så där blågrön och uppblåst.

I natt vågade jag inte ens somna... Vad försöker dessa drömmar säga mig?



Dax att inta uteserveringarna =)

Sköna söndag... vaknade tidigt trots att jag sovit dåligt... har börjat få mardrömmar igen... Men det underbara vädret gjorde att det gick lätt att skaka av sig dom, så ut i solen...

Linda plockade upp mig och vi begav oss till Fridays uteservering för lite mat och tjejsnack... så skönt att uteserveringarna öppnat.  Zarah joinade oss efter jobbet och vi blev kvar tills dom nästan schasade bort oss =)



Mmm Nachos med guacamole...

Den dåliga tryggheten.

Pratade med en vän härom dagen om varför vissa människor söker sig till det som är "dåligt" om och om igen?
Jag tror att om man varit med om något som är dåligt under en längre tid eller om man hela tiden fastnar i samma spår så blir det dåliga en trygghet. Man vet vad som väntar och vad man får... Om du upprepade gånger blir psykiskt eller fysisk misshandlad så känner du tillslut inte till något annat och allt det negativa du upplever blir en sorts falsk trygghet. Det farliga är när man inte vågar chansa på att det okända kan vara bra för dig, när man inte kan ta sig ur den onda cirkel man hamnat i.

Jag vet av egen erfarenhet att min syn på trygghet är förstörd, i mitt huvud vet jag vad trygghet ska innebära, men känslomässigt är det en annan sak och det går inte riktigt att sammankoppla dessa två komponenter vilket gör att jag ofta vill "kasta in handuken" och ge upp när saker skrämmer mig... saker som kanske skulle vara bra, men som jag är ovan... bara för att jag är rädd att bli sårad...igen... 

Jag vet att människan är kapabel till att göra vad som helst, nu kanske jag låter negativ men det är sant! Det handlar bara om rätt tidpunkt och rätt plats, eller ska man säga fel tidpunkt och fel plats beroende på vems synvinkel man kollar från... Vad en människa säger spelar inte så stor roll, det handlar om människans handlingar. Jag har flera exempel som bevisar detta:

En vän till mig träffar en kille som inte med en tillstymmelse av ord säger vad han känner för henne, men hans handlingar talar klarspråk, han träffar henne varje dag, kommer med blommor, lagar mat, masserar henne, tittar på henne och pussar på henne när hon sover (tror han) osv...

Däremot en annan vän/bekant till mig som är gift och som alltid berättar hur hennes man säger att han älskar henne, och hur vacker hon är och hur lycklig han är för han har "världens underbaraste fru" den mannen drar hem det ena efter andra tjejen så fort han får chansen, och är frun hemma funkar det lika bra med toaletten på krogen... fast egentligen "jobbar han övertid"...

Det finns två dikter som jag tycker beskriver detta fenomen om man nu ska kalla det så på ett bra sätt, kloka ord i ren poesi...



 ETT BARN.

Ett barn som kritiseras
lär sig att fördöma.

Ett barn som får stryk
lär sig att slåss.

Ett barn som hånas
lär sig blyghet.

Ett barn som utsätts för ironi
får dåligt samvete.

Men ett barn som får uppmuntran
lär sig förtroende.

Ett barn som lär sig tolerans
lär sig tålamod.

Ett barn som får beröm
lär sig att uppskatta.

Ett barn som får uppleva rent spel
lär sig rättvisa.

Ett barn som får känna vänskap
lär sig vänlighet.

Ett barn som får uppleva trygghet
lär sig tilltro.

Ett barn som blir omtyckt och kramat
lär sig känna kärlek i världen.


Du säger.

Du säger att du älskar blommor,
men ändå så plockar du dom!

Du säger att du älskar fåglar,
men ändå sätter du dom i bur!

Du säger att du älskar vinden,
men ändå stänger du fönstret!

Förstår du inte att jag blir rädd,
när du säger att du älskar mig?



GLAD PÅSK

Jag önskar alla där ute en
GLAD PÅSK


Skärtorsdag

Underbara Mirre var gräsänka eftersom pojkvännen dragit till Vemdalen för lite skidåkning och dessutom var hon ledig för en gång skull så skärtorsdag blev festtorsdag. Efter lite tjejsnack hos mig drog vi oss först till Le Bon Palais för ännu mera babbel med kollegorna som jobbade.
.


Sen blev det Amba, Solli och Village för att avsluta det hela på Max... Det var längesen jag åt så mycket onyttigt =) 2 stora pommes och två mozzarella sticks... mums!!!



Tack Ibbe för skjutsen hem.

Modell hos Mist, tema "Fångad ängel"

Ibland får man göra helt galna saker, men som Erika skulle sagt:
-Det gillar vi!

Temat idag var Fångad Ängel.
Kristin som är en grym sminkös och hårstaylist lyckades få till ett ordentligt burr på  mitt hår...



Sen var det lååånga ögonfransar....
Swarovskistenar och klarröd mun....



Så här såg jag ut när jag var klar...det var inte lätt att röra sig inlindad i snören...
Men ska det vara nytänkande så ska det...





Det roliga med denna plåtningen var att det faktiskt handlar om något som jag engagerar mig i. Hur folk i dagens samhälle är fångade i sin egen tanke på hur saker SKA vara. Alla har vi våra egna demoner, vissa strävar efter att vara smala, vissa har prestationsångest på jobbet, vissa sitter fast i en relation som är dålig ja listan kan göras hur lång som helst...





Fröken duktig...

Idag har jag varit duktig... Satt upp gardinstång, köpt en antenn, tvättat, städat, utfört en massa ärenden som man alltid skjuter upp...

Dessutom har jag lagat mat =) eller tja... stekt halloumiost, med advokado och oliver.. mumsigt...

Sen mötte jag upp Linda för en liten shoppingtur på stan,, det resulterade i en klänning till =) en korallröd skjortklänning... Jag gillar att det börjar komma så mycket klara färger, skönt att slippa allt svart...



Detta är en text som jag tycker man ska tänka på...

JAG ÄR TACKSAM...

....för skatterna jag betalar
- för det betyder att jag har ett jobb.

....för att jag måste städa efter en fest
- för det betyder att jag har vänner.

....för att kläderna är lite trånga
- för det betyder att jag har mat på bordet.

....för att gräsmattan behöver klippas,
fönster tvättas och hängrännor rensas
- för det betyder att jag har ett eget hem.

...för skuggan som bevakar mitt arbete
- det betyder att jag är ute i solen.

....för alla klagomål på politiker
- för det betyder att vi har yttrandefrihet.

....för att parkeringsplatsen är längst bort
- för det betyder att jag har råd att ha bil.

....för min höga elräkning
- den betyder att jag har det varmt.

....för kvinnan bredvid mig som sjunger falskt,
- för det betyder att jag kan höra.

....för tvätthögen på bordet
- för det betyder att jag har kläder att ta på mig.

....för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen
- för det betyder att jag har kunnat arbeta hårt.

....för väckarklockan som ringer på morgonen
- för det betyder att jag lever.

Modell hos Mist.

Idag var det en lång dag även om jag inte gjorde så mycket, skulle ställa upp som modell åt Mist så upp klockan 8.00 och iväg till odenplan där jag skulle bli sminkad och fixad enligt "sommar-tema"
Bara mitt hår tog 4 timmar att göra sen kom makeupen och sen vid 15 var det min tur att göra någon nytta framför kameran =) bilderna blev jättebra och kommer i maj men här är en smygtitt...


I sminket


Håret klart! 


Evig väntan...


                                                 Tillslut min tur...                                                                             

Ibland är styrka att kunna visa sig svag.

Usch... så mycket tankar som snurrar i mitt huvud....
Försöker vara stark just nu, på alla sätt. Men ibland kanske styrkan ligger i att just våga visa sig svag? Risken är att om man visar sin svaghet så utnyttjar folk den svagheten... eller så blir man sårad...

Det finns...

Det finns ord
som aldrig blir sagda
och känslor som aldrig släpps fram

Det finns barn
som aldrig får kärlek
och sagor utan ett slut

Det finns sånger
som ingen vill sjunga
och ansikten med lånad fasad

Det finns hjärtan
som ingen saknar
och tusentals oskrivna blad



Mod

Det krävs styrka för att hålla garden uppe.
Det krävs mod för att sänka garden.

Det krävs styrka för att vara helt säker
Det krävs mod för att våga tvivla.

Det krävs styrka för att passa in.
Det krävs mod för att vara annorlunda.

Det krävs styrka för att känna en väns smärta.
Det krävs mod för att känna sin egen smärta.

Det krävs styrka för att dölja sina känslor.
Det krävs mod för att visa dem.

Det krävs styrka för att stå ensam.
Det krävs mod för att luta sig mot någon.

Det krävs styrka för att överleva.
Det krävs mod för att leva.

Mera shopping...

Idag blev det mera shopping... fast idag var det mer nödvändiga saker som behövs till lägenheten, köpte gardinstång, överkast, ljus (det är nödvändigt) lampa, matta, rullgardin, en pall och lite mer småsaker som är nödvändiga....
(Klicka på bilden för större format)



Kan ju bara tillägga att det är ett rent helvete att sätta upp en gardinstång... man behöver minst 4 armar och dessutom väldigt mycket mer muskler än det jag har...

Kanske...

...det är dax att:
Fly och aldrig få veta eller ska man stanna och riskera?






Dumpa honom eller He's Just Not That Into You.

En härlig söndag igår. Storstädade lägenheten, tvättade och bara gjorde massa nyttigheter...
 
På kvällen blev det bio, "Dumpa honom" (He's Just Not That Into You) hette filmen. Jag läste boken för ett antal år sen och tyckte att dom lyckades göra en riktigt bra film oftast brukar ju böckerna vara bättre.

Filmen och boken är lite speciella... dom handlar om relationen mellan män och kvinnor och hur man vet om en kille verkligen är intresserad. Visst tyckte jag att boken var ganska rak och ärlig men också ganska logisk. Ringer inte killen, nej då är han nog inte intresserad, frågar han inte om ni ska ses, samma där inte så intresserad... Visst ska det vara en jämik värld och tjejer ska också kunna ringa och bjuda ut, men hur jämlik världen än har blivit så sitter (i alla fall i mitt huvud) de gamla primitiva instinkterna kvar att det är en kille som ska vara den som ringer och bjuder ut tjejen och är den som jagar.

Filmen fick snarare mig att tappa tron på kärleken till skillnad mot boken som mer är klarsynt och logisk. Men jag tycker absolut att ni ska gå och se den... eller köpa boken =)


Sexy spring party @ Rose

Bingo hade ordnat Sexy spring party @ Rose igår, Rose har behållt sin standard sen öppningen och har blivit ett givet tillslag i natten... Igår var det Bunnies, rumpor bara bröst och rullskriskor (?) och naturligtvis mer eller mindre begåvade strippor som klängde på stängerna på dansgolvet =) vissa utav dom har grymma lårmuskler...
Bilder ser ni här

Charlie fixade som alltid godaste drinkarna åt mig o Erika men när klockan närmade sig 03.00 kände jag att sängen lockade mer än Village...






Shopping, shopping...

Tog en tur på stan idag för att förnya vårgarderoben medan jag väntade på att Mirre skulle komma o hämta sin data som jag så snällt fick låna innan jag köpte min nya. Mötte Erika för en lunch (sen sådan) men hurvida vi uppdaterade våra vårgarderober det vet jag inte för det jag fick med mig hem var två par skor:


Sen blev det lite strumpbyxor och jättesöta hotpants, köpte en i varje färg =)



och lite smink... Trinds jättebra nagelstärkare och Chanels kajal...


Ibland så...

...lyckas även jag =)



Sallad men halloumi, oliver, tomat, gurka och rödlök =)

Homoäktenskap?

Idag sa Riksdagen JA till homoäktenskap.
Jag vet inte vad jag tycker om detta.
Visst ska man få älska vem man vill och jag har en hel del homosexuella vänner men ändå... OM vi var menade att vara kvinna o kvinna eller man och man skulle inte då naturen sett till att även samkönade kunde få barn? Vi ÄR enligt naturen menade att vara man och kvinna så varför blir vissa kära i personer av samma kön? Är det ärftligt som vissa tror? eller är det något som händer vid tidig ålder som gör att man i senare år attraheras av det egna könet? Eller är det så att homosexuella människor ser till individen och inte könet?

Jag stödjer fullt ut att homosexuella ska få adoptera för det finns så många barn i den här världen som saknar föräldrar och nej jag tror inte dessa barnen blir mer utsatta i skola osv när dom blir större för redan nu har vi ett väldigt öppet samhälle så om 5-10år kommer vi vara ännu mer medvetna om hur världen ser ut. Så med allt detta sagt så tror jag nog att jag stödjer homoäktenskap också, även om jag inte alltid förstår så ska man inte motsätta sig saker som kan glädja andra utan att skada en själv...

Jag drömde...

Jag drömde i natt att jag drunknade.
Det var ingen trevlig dröm, jag kollade efter luftbubblorna från min utandning men kunde inte se dom för vattnet var så mörkt, undrar vad den drömmen betyder. Någon som vet?

Igår var det dessto mysigare, satt med tänd kamin med en gosig katt och tittade på "Den rätte för Rosing" undrar om det var den rätta hon fann?
Enligt Linda Rosings blogg på kanal 5 så hänvisar hon till en artikel på aftonbladet där hon säger att dom aldrig var tillsammans... Nähä? Jag är chockad, hittade inte 35åriga tvåbarns mamman den stora kärleken i Hugo 19år? Jaja det var bra underhållning i alla fall...