Flykten

Läste ut denna boken idag...fy så hemsk den var!

Flykten är Rudolf Vrbas egna berättelse om livet och döden i Auschwitz och om hur han lyckades fly därifrån. Detta är en unik skildring som griper tag från första raden. Aldrig har en autentisk flykt från Hitlers dödsläger beskrivits så direkt och gastkramande.













Hahaha!

Jag har fortfarande dålig humor! Men det ÄR rolig!!!
Lovar...





Jag ska avslöja en hemlighet...

Jag pratade med en vän idag som påpekade en stor brist som jag har, något som kanske skrämmer iväg människor ibland... och jag ska avslöja den hemligheten...

När jag blir rädd och osäker på människor oavsett kön så drar jag mig undan dom. 
Jag slutar höra av mig och ibland beter jag mig helt irrationellt vilket resulterar i att de människor som råkar ut för detta tycker att jag är antingen:

1. Otrevlig
2. Konstigt
3. Dryg
4. Inte intresserad

fast det enda jag egentligen vill är att höra av mig så vågar jag inte...

Hjälp mig välja.

Satt och surfade runt på olika sajter och trillade över dessa bikinisar, playboy bikinin är given för den va så söt men vilken färg ska jag ha på den andra?

(Klicka på bilden för större format)




Så söt!




Är det vår snart?

Jag längtar efter vår och sommar, ljumma vindar och grilla i trädgården, till och med efter myggor... den svenska sommaren kan va så härlig om den verkligen vill infinna sig vilket tyvärr inte är så ofta. Pratade med en vän igår om bästa sommar minnet och det måste nog vara när jag var liten och cyklade mitt i natten ned för o bada, bor ju 500m från vattnet hemma i karlstad.

Gammal bild från mitt favovrit badställe i Karlstad
Jag och Johanna från i sommras

Så skönt.

Vilken härlig lördag kväll!
Jag har gjort ABSOLUT ingenting ansträngande förutom att pussa på min kisse =)

Satt och tittade på filmen Selena som jag visserligen har sett ett antal gånger men den är lika bra varje gång, undrar hur stor hon hade blivit om hon inte blivit skjuten?
Har ni inte sett filmen så gör det:



Hon har dessutom gjort några riktigt bra låtar som tex:
Amor prohibido
Como la flor
Bidi bidi bom bom
I could fall in love
Dreaming of you

Ambassadur

Första utekvällen på länge och vilket drag det var... Så kul att träffa alla igen, det var ju såååååå längesen....






Spöken

Jag visste det.
Jag hade det på känn.
Jag borde inte gått ut igår, för det spökade...

Skräcken och smärtan lägger sig som ett täckte runt mig och blodet fryser till is. Jag minns hur ont det gjorde, jag kan känna smärtan som om det var igår. Jag är inte arg, inte ledsen, jag har gått vidare men precis som en hund som fått för många slag ryggar jag tillbaka när jag ser min baneman.

Jag gjorde inget fel, jag ville så väl, jag offrade allt jag hade så vad finns det nu kvar? Vill inte vara någons fiende men det är alltid samma sak, anklagelser, lögner och hot, nu som då, när det enda jag vill är att glömma, förlåta har jag redan gjort, nu vill jag älska igen men hur ska det gå till när jag ser det du gjorde i alla jag möter?

En nyans i rösten, en lögn, ord om förtroende, förhoppningar och alla dessa svek har format mig till den jag är idag. Jag ser, jag hör och märker allt, inget går obemärkt förbi... även saker som är obetydliga...

Lär dig livets svåra gåta, älska glömma och förlåta...


Att våga lita på någon.

Det är konstigt att det är lättare att lita på okända människor i ett främmande land än på de personer du tycker om.
Varför är det så?
Är det för att vi förväntar oss att dom vi ska bli svikna utav är av dom vi en gång gav vårt förtroende till?

Det är inte rätt att döma ut människor efter våra egna erfarenheter men det är väldigt lätt att göra det och dra alla över en och samma kant och det är väldigt svårt att låta bli...
Om gräset alltid varit grönt vad skulle få dig att tro på att det är blått?
Jag önskar att jag blev överbevisad någongång... men hur mycket kan man kräva och hur mycket orkar en annan människa bevisa?

Jag har en vän, eller i alla fall trodde jag hon var min vän... men bakom min rygg har hon pratat illa om mig vilket jag aldrig skulle kunna tro om henne så om du inte kan lita på dina vänner vem kan man lita på då?
Inte ens på dig själv kan man lita, för hur många gånger har man sagt -Jag ska aldrig... och sen står man där en dag och har precis gjort just det där man aldrig skulle...

Landa igen...

Jag fattar inte att det är så svårt för mig att "landa" igen efter en resa utomlands... kanske det är lättare att göra det om man har någon/något att komma hem till?
Igår trotsade jag i allafall kylan och tog mig in till stan och träffade Jennifer, hon förljde med mig på min jakt efter ny data, det blev en HP denna gången =)

Sen en snabbsväng till Skärholmen för o träfffa Johanna och fika och skvallra lite, naturligtvis kunde vi inte hålla oss från att köpa en varsin klänning =)



Kloka ord.

När världen säger

"Ge upp!"

viskar Hoppet:

"Försök en gång till!"



Hemma igen.

Då var man hemma igen, och jag undrar varför?
Varför drabbas inte jag av hemlängtan?
Jag försökte boka om min biljett så jag kunde stanna längre, tyvärr gick inte det...

Att resa ger många nya intryck och erfarenheter, jag insåg att vad jag har i sverige är inte det jag i hjärtat vill ha, men vad jag vill ha det vet jag inte. Jag gillar länder där allt är avslappnad och inte så jävla hypat som i sverige äntligen fann jag lite ro...
Men allt var inte bara en själslig resa, it was a lots of PARTY! (naturligtvis)

Full Moon partyt knäckte allt... 15.000 människor på en strand som dansade och tappade du bort dina vänner fann du nya i ett ögonblick... Festerna på öarna tyckte jag var bättre än på fastlandet, dansa barfota i sanden är mer min grej :P
Så vad har jag gjort under min resa som jag kommer minnas mest?

Jo detta:
1. Full moon partyt
2. Båt turen från Ao nang med snorkling
3. Thaiboxningen
4. Elefantridningen
5. Jagad av polis från en pool
6. Liftat med en Ladyboy
7. Alla underbara människor

Thailand =)

Snart är jag på väg till Thailand, håll tummarna att min förkylning gått över.





Sjuk!!!

Aj aj aj...
Kroppen värker... Huvudet värker... feber...täppt i näsan... nyser... blää...
Hur gick det här till???
Jag drar ju på måndag och har viktig intervju på söndag! 
Måste bli frisk nu genast. Köpte echinagard på Apoteket och det står "20droppar i ett halvt glas vatten varannan timma" jag kör 40droppar varje timma, borde bli en dunderkur... överdosering på röd solhatt någon :P
Bra bantningskur dock att varva alvedon, echinagard, nässpray och färskpressad juice utan att äta mat. Kommer säkert sluta med att jag åker fast i tullen av knarkhunden hahhahaha

Har dessutom ägnat dagen åt att titta på Lost där det var extra mycket plan som krachade och den gick det en dokumentär om flygplansolyckor på tvn, sen en film som hette Alive som handlar om ett plan som krachar i Anderna... är det någon som försöker säga mig nått?


Ideal kvinnan.

Hamnade i en diskussion om tjejers utseende med en killkompis, han hävdade att de flesta killar gillar vanliga (äkta) normalstora bröst och helt vanliga tjejer. Jag frågade då hur det kommer sig att så många tjejer väljer att operera sig så pass mycket som vi gör om nu killar gillar "vanliga" tjejer... Han svarade att det sitter i era egna huvuden...

Är det så? Opererar vi oss och förändrar oss för vår egen skull eller för den önskan vi tror att killarna har? Är det i våra egna huvuden vi tror att dom vill ha en Pamela Andersson look-a-like? Hon är grymt snygg absolut men kate moss då? Skillnaden är som dag och natt.


Så varför väljer tjejer nästan uteslutande att se ut som Pamela? Kanske det sitter kvar från den tiden då vi var grottmänniskor? Men jag har för mig att det var rumpor dom tände på då...

Skönheten är omöjlig att definiera. Ändå har det alltid funnits skönhetsideal. På 1800-talet skulle kvinnans reproduktiva symboler framhävas: midjan och höfterna. Med hårt snörda korsetter kunde midjan pressas till 32 centimeter, som var den tidens idealmått. Många kvinnor fick svåra besvär av korsetterna. Andningssvårigheter och förstörda inre organ var inte ovanligt.Men i slutet av 1800-talet startade den kvinnliga frigörelsen och åren mellan 1910 och 1920 ändrades skönhetsidealet drastiskt, kläderna skulle vara lösa och lediga. Figuren smidig och slank och brösten skulle vara platta och osynliga.

När filmen slog igenom på 30-talet var det filmstjärnorna som stod för de nya skönhetsidealen: kvinnan skulle vara slank, långbent och sexig. Marlene Dietrich, Rita Hayworth och Mae West är bara några som uppfattades som den tidens stora skönheter.

På 50-talet kom den markerade midjan och de svällande brösten tillbaka. Marilyn Monroe slog ner som den största sexbomben genom tiderna. Rosiga kinder och vind i volangerna vittnade om bättre tider.

Men det varade inte speciellt länge. Varje reaktion behöver sin motreaktion och med Twiggy i spetsen tågade de utmärglade och plattbröstade kvinnorna in på skönhetsarenan.

Och vem kan glömma det glada, hurtiga 80-talet som symboliserades av brunpuder, rosa läppar och gymping. Bystdrottningarna gjorde comeback och almanackor med Samantha Fox och Sabrina prydde garageväggarna.

På 90-talet var det supermodellerna som spred mest stjärnglans och dyrkades högre än filmstjärnorna. Kropparna skulle trimmas slanka och muskulösa med aerobics, body pump och yoga. Jakten på underhudsfettet var i gång och har fortsatt in på 2000-talet.

Så det verkar som vi har plockat de svåraste delarna av kvinnan genom tiderna för att forma henne till den hon är idag.

  • 1800-talets midja
  • 1910 talets smidiga kropp
  • 30-talets långa ben
  • 50-talets stora bröst
  • 70-talets onaturliga smalhet
  • 80-talets solbrända look
Vem kan leva upp till detta? Inte jag i alla fall...
Så vad är din åsikt? Vem är ideal kvinnan?

En liten lektion...

Vad gör en människa till den personen den är idag?
Vad får en människa till att ha vissa åsikter, känna på ett speciellt sätt, bete sig på ett sätt, tänka, handla och göra på ett specifikt sätt? Handlar det om uppfostran? Vilket stjärntecken du är född i? Din barndom? Sitter alla dessa saker i själen eller i hjärnan?

Hjärnan har ju som alla vet två delar, den vänstra och den högra.
Den vänstra halvan sägs vara den intellektuella hjärnhalvan för den jobbar mest med logik, matematik, analys, språk, läsning och skrivning.
Den högra hjärnhalvan kallas däremot för den konstnärliga. Den arbetar mest med kreativitet, identifiering, form, fantasi, drömmar, kärlek, känslor, symboler, musik, bilder och så vidare. Enligt detta test så använder jag den högra delen mest.

Sen har vi ju minnen som påverkar oss och våra handlingar. Vårt minne Minnet är det som gör att det är möjligt att lagra information. Minnet består av 3 delar, nämligen det sensoriska minnet, korttidsminnet och långtidsminnet

Det sensoriska minnet är som ett slags fotografiskt minne med mycket lite förmåga att hålla kvar information. Informationen blir förlorad om den inte förs vidare till korttidsminnet.

Korttidsminnet är arbetsminnet. Det varar så länge man aktivt bearbetar informationen. Den har en begränsad kapacitet, ungefär 7±2 lagringsfack. Detta varierar mellan olika individer.

Långtidsminnet är som det låter, långtidslagring av minnet. För att informationen ska komma till långtidsminnet så behövs det att informationen är väsentlig för individen. Långtidsminnet är det som idag kallas för närminnet. Även långtidsminnet delas upp i tre delar:

Det episodiska minnet.
Det episodiska minnet är ett minne för händelser som är konkreta. Utan det episodiska minnet hade vi inte kunnat komma ihåg vad vi själv har varit med om. Det kan till exempel vara första skoldagen, vem du träffade på stan igår eller vad du åt förra veckan. Detta minne kräver att man är medveten om vad man gör. (herregud jag måste sakna detta minne heeelt hahaha)

Det perceptuella minnet.
Det perceptuella minnet behövs för att kunna känna igen objekt i omgivningen. Det är som gör att vi kan samla på oss kunskap.

Det semantiska minnet.
Det semantiska minnet är vårt kunskapsminne. Här finns all vår fakta lagrad. Det spelar ingen roll när man lärde sig det, bara att man kan det. Det kan till exempel vara att man vet Spaniens huvudstad, vad som hände under andra världskriget eller vad som är höger och vänster.

Jag personligen tror att dina upplevelser och vilket stjärntecken du är påverkar dina handlingar... Alla mina vänner passar exakt in på beskrivningen utav sina stjärntecken och även jag själv och vem säger att cosmo inte ska få va delaktig i hur vi är och hur vi beter oss?


Hirschenkeller-aldrig igen...

Ja vad ska man säga?
Efter att jobbat mötte jag upp Johanna för o käka o babbla lite eftersom hon inte kan ses nått i helgen och på måndag drar jag till Thailand...


Lite shopping blev det naturligtvis, jag letade bikini eftersom jag inte kan bestämma mig vilka utav alla jag har som ska med så tänkte jag att kanske kan hitta några fler som jag då kan välja mellan... Inga bikinis hittade jag men dessto fler underkläder =)

Sen gick vi till Hirschenkeller fy fan så taskig mat o service och hade vi läst kommentarerna på www.sunkhak.se så hade vi nog gått någon annanstans.
Dålig service -dom glömde oss, välkomnade oss inte, missade att vi beställt förrätt och såg oss inte (ignorerade)
Maten - dom glömde förrätten, la lök på Johannas (hon skulle inte ha) missade att lägga lök på min (jag skulle ha) Johanna fick ost men på min missade dom, pommes frites var bränd, biffen skulle vara welldone men det var snarare en råiff och det gick inte att byta ut den eftersom servitrisen ignorerade oss OCH gästerna på bordet brevid...

När vi ville ha mer att dricka så fick jag resa mig o gå till baren så jag passade på att fråga han i baren:
Om dom nyligen bytt ut personalen och kocken?
Nej fick jag till svar
- Vad synd, det borde ni göra svarade jag
Det enda som var gott var deras Chili Cheese men dom gjorde dom nog inte själva.

Här är däremot ett recept på Chili cheese som man KAN göra själv (inte jag då men säkert finns det nån där ute som kan laga dom åt mig :P )


Det här behöver du :
50 gram smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
3 msk finhackad Green Jalapeno Hot
3 dl (ca 100 gram) fint riven västerbottenost eller annan lagrad ost
Paprikapulver

*Börja med att smälta 50 gram margarin i en kastrull. slå på 2 dl kallt vatten och allt koka upp. Ta kastrullen från plattan och rör ner 2 dl vetemjöl med en träslev. Rör kraftigt tills du fått en smidig deg som släpper kastrullens kanter. Låt nu degen svlana något i kastrullen.

*Under tiden finhackar du 2 msk jalapeno och river 3 dl ost, ca 100 gram.  Jag har använt både parmesan, västerbottensost och brännvinsost. Så använd den ost du gillar bäst.

*Nu är det dags att röra ner äggen, ett i taget och rör lika kraftigt nu. Det är lite marigt att få till konsistensen här men efter flitigt rörande och mjölksyra i armen så går det till slut.

*Tillsätt osten + jalapeno och rör kraftigt igen!

*Se spritsar man ut små toppar på bakplåtspappersklädd plåt. Ca 1-krona i storlek.

*Det blir en hel plåt fylld av smarriga chili cheese balls! Grädda i 200 grader, ca 15min. Öppna inte ugnsluckan under gräddning!

*FÄRDIG!

Vargen kommer, vargen kommer...

Har ni hört den fabeln förut? Om vallpojken och vargen?

En vallpojke som vaktade fåren hela dagarna fick långtråkigt. Han kom på något att göra för att få lite sällskap så han ropade:  "Vargen kommer! Vargen kommer!" så högt han kunde. Flera av byborna kom för att hjälpa honom, men vad de fann var att han lurat dem. Pojken skrattade och tyckte det var ett roligt skämt. Nästa dag gjorde pojken likadant, han ropade "Vargen kommer! Vargen kommer!". Återigen kom byborna springande och pojken skrattade. Den tredje dagen kom verkligen vargen. "Vargen kommer! Vargen kommer!", ropade pojken, men ingen kom för att hjälpa honom så alla hans får blev uppätna. Sensmoralen är detta att  "Ingen litar på en lögnare, inte ens när han talar sanning."

Och jag hoppas att du där ute som ljuger om mig får dina får uppätna, eller föresten fåren är oskyldiga... jag hoppas han kommer efter dig...  föresten vargen är Värmlands landskapsdjur... jag kommer från Värmland...

Intressant :/

Undrar vart hon köpt sin bikini...





Jag blev utmanad.

Jag blev utmanad på ett ganska personligt plan utav en läsare vid namn Helena...

Jag älskar utmaningar men jag funderade på om jag ville blotta mig så mycket när det kommer till det egna kärlekslivet eftersom jag oftast skriver mest utifrån mitt synsätt på saker och ting och inte så mycket om mina privata känslor.
Men utmaningar är till för att antas och jag vill inte verka feg.. så här är mina svar...



                                    Är du i ett förhållande nu?
                          Nej.

                                      Om du är, med vem?
                                  Se ovan.

  Om inte, är du kär i någon?
Känslor finns,
 men inte kär.

Vad kärlek för dig?
Kärlek för mig är att kunna dela både en tråkig vardag och de roligare tillfällena i livet, att kunna känna sig helt trygg med en annan människa.

Vem är din största kärlek?
Mitt förra ex.

Vad är det snällaste du gjort i en relation?
Jag hoppas att det snällaste jag gjort är att finnas där som stöd i svåra situationer.

Vad är det mest elaka du gjort i en relation?
På grund av orsak och verkan gjorde jag en del dumma saker mot min dåvarande kille som förstörde lite jobbmässiga saker för honom, något jag idag ångrar djupt men som sagt, det berodde på vissa omständigheter som inte fick mig att se helt klart.

Hur lång var ditt kortaste respektive längsta förhållande?
Kortaste- 2veckor, Längsta-7år

Hur är du som flickvän?
Omtänksam och spontan tror jag.

Är du svartsjuk?
Hmm... jo lite... men jobbar på det hihihi

Och jag utmanar Johanna, Hanna och Mikaela



Mmm Marabou...



Den här var galet god!!!
Mums...

Dokusåpor...

Idag hamnade jag framför dokusåpan Charterhjältar... kan man bli mer pinsam än Nicholas? Han var tydligen inte nöjd med sin bild på kanal5´s hemsida och halva programet gick åt att lyssna på hans gnäll att han var tjock och bla bla bla den andra delen av programet gick åt att höra Bert Karlssons snuskiga skämt. Herregud det märks att det är kris i världen när dom sänder såna dåliga program!



Som tur är kunde jag trösta mig med
att jag shoppade en söt klänning
 

Och en söt liten bikini =)



Den Jag Ville Ha

Det är lite trist på bokhyllorna nu men jag fick tag på en bok som jag tyckte var läsbar...
"Den Jag Ville Ha" roman om vänskap, svek och om att lära sig inse vad man egentligen vill med sitt liv. Det handlar om de stunder i livet vi ibland kan se tillbaka på och tänka om bara, eller om inte tillfällen som vi gärna vill tro att de kunde ha förändrat våra liv om vi då gjort ett annat val.

Det här är berättelsen om de två vännerna Darcy och Nieve, bästisarna som alltid ställde upp för varandra ända fram till den dagen Nieve förförde Darcys pojkvän. Tio år går utan att de har någon som helst kontakt, men så en dag dyker en bröllopsinbjudan upp hemma hos Darcy. Nieve ska gifta sig och vill gräva ner stridsyxan. Men Darcy har något annat i sikte, vad hon egentligen längtar efter mest av allt är att få hämnas vad som i hennes ögon var ett oförlåtligt svek.

Snart så...

Från snöiga Sverige
 
Till Thailand


och om ödet vill mig väl så flyttar jag till Grekland i slutet av april =)

Wiiieeeeeeeee!