Jag -Ett monster!

Jag har förvandlats till ett monster! En gnällig surkärring! Veckan började med att jag rev ned ett glas på jobbet och skar mig i fingret, dagen efter lyckades jag slå huvudet i en dörr så det svartnade för ögonen... åkte in till sjukan och dom konstaterade en lätt hjärnskakning HUR MÅNGA LYCKAS GE SIG SJÄLVA EN HJÄRNSKAKNING???

Träningen har som alltid varit bra, men på mig är det bara gnäll! Fått psykbryt i två dar för JAG SER INGEN SKILLNAD och all skit jag öser ur mig får stackars Mahmood ta... -Tre veckor! nästan skrek jag o jag e fortfarande en fettklump (jag vet att jag inte är det men man kan väll få överdriva när det nu är tycka synd om Sophia veckan?) Trampa på jäkla maskin, göra massa övningar som gör ont, gå, gå, gå, och all denna mat äta, äta, äta jag orkar inte äta mer!!! Sen ut o gå varje jäkla dag på kvällen!!! Vem kunde tro att lite fett var så svårt att få bort? Sen att jag har svårt att svettas gör också att man förbränner mindre igår till och med frös jag på gymmet. Men idag så har jag grym träningsvärk i kroppen så antar att det betyder jag har tränat bra =)

I kväll är det valborg =) tänk ett år sen sist då tjejerna o jag grillade hos mig sen drog vi till Village (RIP) och ikväll blir det en återupprepning lägtar så till ikväll =) Här är några bilder från förra valborg, inser nu när jag ser på bilderna att jag faktiskt har en svart kavaj, undrar var den är???



Ny vecka -Nya tag!

Vilken otroligt slitsam helg!!! Puh... och det enda jag gjort va o festa men det är jobbigt det också, fredagen blev Collage o Hells med Mikaela och lördagen var middag hemma hos Nupur med massa gamla och nya ansikten, Nupur hade lagat så galet god bangomat så jag är glad att jag hade min "ätar" dag då. Sen var det meningen att jag skulle hem men som vanligt så ändras planerna i sista sekunden, till Hammarby Sjöstad mötte upp Josefin & Åsa sen till Amba där Mirre & c/o var... Sen blev det Hells och där sprang jag på underbara Maryam & Bahare och vi avslutade natten på Mc Donalds så först klockan 7 på morgonen vandrade jag hemåt i solen =)

 

Nu är det ny vecka och nya tag, tillbaka till träningen och kostschemat. Var så sjukt sugen på Tacos idag så köpte köttfärs och gjorde tacofärs till det hade jag blandsallad och som guacamole så blandade jag avokado och lättkesella, salt o peppar det blev riktigt gott så ser redan fram emot lunchen i morgon för då blir det rester :P

Nu är det dax för min kvällspromenad i mina nya rosa träningsbyxor som jag köpte idag på lunchen =)

 


När det kommer till kritan är vi alla egoister!

Har funderat en del på vad som egentligen räknas här i världen. Kärlek? Vänskap? Ditt barn? Nej i slutändan så är det bara du själv som räknas -ingen annan. Man kan inte förlita sig på att det finns någon där som stöttar dig varje gång du faller. Du kanske har vänner som "alltid" finns där för dig, en man som du delar allt med, eller ett barn som du lever för MEN det är inget du kan ta förgivet.

Någon dag när du sitter där och verkligen behöver en axel att luta dig mot så finns den inte där. Då spelar det ingen roll hur snäll du varit mot den personen, hur mkt du ställt upp, hur många av dina planer du ändrat om för att det ska passa den andra, hur många nätter du pratat med personen när han/hon varit ledsen, hur många fester du lämnat för att åka till din vän för att han/hon är ensam just den kvällen, i slutändan är vi alla egoister mer eller mindre.

Det är samma sak med dom här småsakerna som kan bli till stora saker om det händer om o om igen, att avboka i sista sekunden, att bestämma att ses och inte dyka upp, att säga "jag ringer tillbaka" och inte gör det, alla har varit med om det, alla har säkert gjort det nångång och händer det nån enstaka gång ja då är det ingen fara men händer det flera gånger då är det brist på respekt eller så har man fått en dålig uppfostran.

Man är alltid sig själv närmast finns det ett ordspråk som lyder och det stämmer bra. Du måste kunna stå ensam när det stormar och har du tur så finns det någon där som räcker ut en hand men om inte? Då får du klara dig själv...

"Ensam är stark"



Slitsamt!

Igår var det kurs från 9-18.30 (fattar inte att man kan sätta en kurs så okristligt tidigt) sen direkt till gymmet och det var fortfarande lika trist, och inte hade dom åtgärdat felen heller =( Men idag vaknade jag piggelin-pigg så efter mina 6 koppar kaffe som vanligt var jag ännu mer taggad för gymmet, dessutom skulle det bli bada bubbelpool efter så det lockade grymt!

Detta med o äta är riktigt svårt, jag är inte van att äta 6 ggr om dagen och inte heller att tänka på vad jag ska o inte ska äta. Idag blev det iaf efter kaffet omelett på endast vitan, tomat o champinjon, efter gymmet nån proteingrej och nu har jag nyss gjort kyckling och sallad och e tokmätt men nu ska man äta igen om 3 timmar äta, äta, äta det är det enda jag gör!

Hade en riktigt skum dröm inatt, nån som är bra på o tolka drömmar?
Drömde att jag knöt fast ormar på en lina/rep en efter en, men en av ormarna bet mig i tummen så jag fick slita loss den och sen började blodet rinna och jag såg tydligt hur det blodet rann...
Vad kan detta betyda? Enligt google när man söker betyder ormar otur men rinnande blod pengar. Jag hoppas inte det betyder att jag kommer vara med i en olycka men få ut massa cash pga det :/


Mat, mat, mat!!!

Jag kan inte sluta tänka på mat!
Har fått hårda regler om att hålla mig till endast 600kcal per dag, jag som brukade äta en påse ostbågar till kvällsmat... 100g ostbågar =500kcal och jag åt påsarna på 250g eller 450g beroende på hur hungrig jag var så då kan ni ju fatta vilken extrem skillnad det är mot nu. Dessutom är jag nu tvungen till 1 timmas kvällspromenader förutom de 3gångerna jag ska träna denna veckan "för att mjukstarta" Nästa vecka blir det hårdare, vem kunde tro att det krävs SÅ mycket för att få bort lite fett och skaffa muskler i stället?

Rensade ut mitt skafferi på allt onyttigt igår och ersatte det med massa nyttigheter och när jag gick och  handlade så var det enda jag ville ha chips o dipp, popcorn, ostbågar, cola light, godis, OST (som är helt uteslutet) Gaaaaaaaaaaaah.... nej ner i min korg kom det ägg, kyckling, bresola, rotfrukter, chili, grönsaker och RÄTT frukter, hallon, lätt-kesella och naturella cashewnötter...
Jag är så trött på kycklingsallad så jag har lust att kasta den i väggen!!!
Detta är vad jag kom hem med:

 

Jag struntar fullständigt i att det ser frächt och fint och är nyttigt JAG VILL HA OSTBÅGAR!!!!! Jag känner att jag har riktigt dålig med energi, jag orkar inte lika mkt som förut (det beror antagligen inte på avsaknaden av ostbågar, snarare att jag börjat träna) och mitt humör är lika stabilt som en tickande bomb.

 

Hoppas filmpremiären av Hierro ikväll kan lätta upp mitt humör, säkerligen inte eftersom alla kommer smaska på godis o popcorn och jag får ingenting!

Jävla fan o helvete!!


Mitt första tränings pass på Sats.

Ja Herregud... att inte Mahmoud kastade ut mig med huvudet före är konstigt. Han sa att han ALDRIG sett nån se så omotiverad och uttråkad ut förut hahaha Började med att jag fick ett glatt sms vid 18-tiden:

Är du redo för träningen?
Det regnar ute måste man träna då? svarade jag
JA oavsett regn, snö, åska fick jag tillbaka.

Vi möts vid gymmet och det börjar med att jag inte hittar ut från omklädningsrummet (vrf har dom gjort det så labyrint-aktigt?) sen ska jag värma upp på cykel i 15 min, cyklarna har JÄTTEHÅRDA sittdynor var inte alls bekvämt o sitta på!

Sen begav vi oss till alla ufo-maskiner, vi skulle börja med o träna armar... Biceps & Triceps? Nåja, bak och framsidan av armen, Ufo-maskinerna va skoj men jag e grymt svag i armarna tog typ 5 kilo hahhaha och så skulle man göra dom hära övningarna 20ggr X 3 sen skulle man träna samma muskel fast med olika övningar av nån anledning jag glömt så fick bla stå i nån svankig position och lyfta nån hantel på konstigt sätt som säkert nån kille hittat på för o få titta på oss tjejer...

Vi avslutade med mage, där fick jag sitta i nån maskin som påminde om karusell på Grönan sen skulle man "rulla" framåt, problemet här var att den där grejen man fällde över sig gjorde så ont på axlarna så idag har jag BLÅMÄRKEN!!!

Avslutningsvis skulle jag cyckla i 15 min, fick sitta o titta på nån människa som svettades jättemycket blä! Varför är inte folk så där frächa som man ser på reklamen? Dessutom var det jättedålig musik...

Vad var bra då? Hmm... Det vet jag inte än. Men det ska jag ta reda på för på onsdag kör vi igen! Resultatet idag är att jag har JÄTTEONT i mina underarmar (?) skulderbladen (?) och rumpan (?) är ganska säker på att vi INTE tränade dessa delar, mystiska saker händer på SATS.

SATS, kan ni fixa mjuka dynor, bra musik, och klä alla hårda delar på Ufo-maskinerna med skumgummi så vore det snällt, till på onsdag TACK!


Idag är en bra dag att dö...

Åt mina sista ostbågar igår =) snart iväg för mätning och vägning... kommer bestå av 85%ostbågar hahaha sen ikväll blir det träning, idag är en bra dag att dö... Men vill jag se ut så här så måste jag väll:

 

Har dessutom funderingar på att göra en helomvändning när det kommer till jobb. Satsa på en reseledarkurs som ett av de stora resebyråerna har. Allt handlar om hur lång säsong man är borta hemifrån osv, så nu i vår kommer ansökningsblanketterna upp på deras hemsida och sen får vi se hur det går, spännande... Jag har en vän som gick en sån kurs och det ska tydligen varit toppen bra. Med tanke på att jag älskar att resa och vantrivs i Sverige så tror jag det skulle vara något som passar mig utmärkt.


På måndag gäller det!

Satt igår och pratade med min vän Mahmoud om mitt träningsdilemma och han tyckte då att han skulle få en chans att coacha mig och träna mig. Efter en del prat fram och tillbaka så är det nu bestämt att han ska få mig iform och från o med måndag gäller det. Med tanke på att Mahmoud tränat och tävlat i allt möjligt som har med träning, o kropp o sånt o göra så kan han sina saker, frågan är om han är stark nog att stå emot mina undanflykter när jag tycker det börjar bli jobbigt?

På måndag ska vi mäta hur mkt fett jag har i kroppen hmm... vill jag ens veta det? Sen på kvällen så blir det första träningspasset det ser jag fram emot, känner mig just nu peppad men så är det alltid med mig, full fart o entusiastisk sen platt fall... Sen ska jag tydligen få stränga regler om maten också... oj oj ... Kanske skulle ha vadslagning om detta.

Vilka tror jag fixar det här och vilka tror jag ger upp?


Sex and the City 2 - Official Trailer


Detta med träning!

Suck.... jag blir så trött på mig själv, skulle ju börjat med min Thaiboxning när jag kom hem, för jag kände att Thaiboxning var något som gav mig massa energi och det var kul och jag fick ut aggressioner men så länge revbenet är knäckt vilket kan ta upp till 6 månader att läka så blir det ingen Thaiboxning... Men jag VILL komma igång och träna, eller jag måste tror jag, men eftersom Jag Fröker Otur dessutom har en förslitningskada i nacke och axel så är det viktigt att jag gör saker rätt annars kan skadan bli värre...

Följde med Mikaela till Worldclass en dag, vi skulle prova på en "klass" men sämre instruktör har jag aldrig mött! Hon var gravid och därmed påpekade att hon själv inte kunde utföra övningarna till fullo men vi "skulle göra som henne men mer" det gick 20 minuter sen lämnade jag salen med vansinnigt ont i benhinnerna. Det fick bli promenad hem.

Så detta med maten, vad får man äta och inte?
Jag är helt värdelös, inkompetent och totalt omotiverad till att äta "nyttigt" Förra veckan åt jag helt seriöst 4 påsar ostbågar, 3 påsar popcorn, 1 påse chips och 1 påse med chiliostbågar. Då insåg jag att jag nog måste börja göra nått åt mina matvanor.

Funderar på o skaffa en PT. Nån som säger gör såhär och såhär och som tvingar iväg mig. För jag har väldigt många bra ursäkter till att slippa göra saker som är jobbiga... Vad tror ni? Ska jag bli fit for fight innan sommaren?

Jag tycker att Jilian Michaels från Biggest Looser har en grym kropp, undrar om jag kan få en sån och undrar om det var chips som byggde den?



Psykot fick mitt blod att frysa till is!

Jag blir snart tokig på Psykot, igår fick han mitt blod att frysa till is... Skulle ta en kvällspromenad vid 23 med en kompis som bor några kvarter bort och hans hund... Så jag börjar gå mot vår mötesplats och när jag gått en bit så jag hamnar i närheten av Psykots hem så hör jag nån som skriker mitt namn: Soooooooopppphiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaa och jag kände igen rösten direkt, det var Psykot.

Det låter som nån jävla skräckfilm! Jag stelnade till och vände mig om för o se vart han var, men dom få människor jag såg på gatan tittade sig också omkring för o se vem som skrek och ingen av dom kunde stämma in på beskrivningen av honom, alltså måste han typ suttit i ett fönster eller på nån balkong... Jag blir jätterädd o springer den lilla biten som e kvar för o möta upp min kompis...

Sen blir jag arg. Jag vet ju att han vill skrämmas. Jag vet ju att han njuter av att skrämma mig, men jag vägrar bli skrämd av nån idiot som dagligen försöker infiltrera mitt liv på oika sätt, vad vinner han på detta? Vart i ligger njutningen? Att gömma sig bakom en dator eller skrika mitt namn i skyddad bakom en gardin? Att smyga utanför min dörr på natten? Att gång på gång försöka komma åt mitt FB-konto osv... Vad vill han göra? Bryta ner mig? Det kommer inte hända. Jag har varit till helvetet och tillbaka en gång tidigare i mitt liv och inget han gör kan knäcka det eller mig!

Tack och lov har min vän en underbar fin vovve som jag får låna när jag promenerar så med denna känner man sig trygg vill jag lova, kanske ska skaffa en själv? :


Soraya M

Härom dagen såg jag filmen Soraya M. Filmen börjar med att en journalist (Jim Caviezel) får motorstopp i en avlägsen by i Iran. Där träffar han strax på en kvinna (Oscarsnominerade Shohreh Agdashloo) som vill berätta något mycket viktigt för honom. Om en alldeles färsk hemlighet som handlar om diskriminering, kvinnohat och ond bråd död. Då journalisten sätter igång sin bandspelare spelas ett fruktansvärt drama upp, om en komplott mot en kvinna som stenas ihjäl.

Den här filmen är en av de värsta jag sett, jag mådde verkligen dåligt efter att sett den, inte bara för det som utspelar sig utan också för att detta är en av de filmer som kommer förstärka människors fördomar. Filmen om Soraya M är en sann berättelse som skedde för 23 år sen i en liten bergsby i Iran, det finns väll knappast nån liten ort i världen som inte lever efter sina egna regler? Kolla bara i Sverige, ta en liten by i Norrland eller Skåne eller ja var som helst, ta Karlstad som jag kommer ifrån, där är det inte ok att göra saker som man gör i Stockholm tex.
Så se en av de bästa/värsta filmer 2010.



Fega killar eller normalt beteende?

Det finns så jäkla mycket regler som talar om hur man ska bete sig och vad som är ok att göra och inte göra. Dessa regler verkar dock endast gälla oss tjejer! Fick ett upprörande samtal från en vän precis och det samtalet satte igång mina tankar, killar verkar få göra precis hur fan dom vill men vi tjejer ska hålla oss på mattan. Killar kan ligga runt, ljuga, ha massa ursäkter om allt, och bara försvinna när dom "lekt klart" med den tjejen dom träffar för tillfället utan en förklaring, kvar blir en tjej som undrar -Vad gick fel?

Min första undran är ju hur orkar dom spela ett sånt spel i flera månader? Låtsas tycka om någon, säga fina saker kanske man får träffa vänner eller familj för att sen bara försvinna... eventuellt komma med en dålig ursäkt. När detta händer får vi tjejer rådet att hör inte av dig, fråga inte varför för då tycker han att du är "jobbig"  Vadå jobbig? Är den tiden man gett inte värd mer än tystnad? Varför blir man som tjej betraktad som "jobbig" och "efterhängsen" när hon faktiskt kräver att få veta vad som hände? Och förtjänar inte killen lite saker som är "jobbiga" efter att betet sig som en skit?

Hur svårt kan det vara för den manliga delen av befolkningen att säga som det är? Här får ni några tips:
*Hej jag är inte intresserad av nått mer än sex.
*Hej jag är kär i dig och vill vara ihop med dig.
*Hej jag dejtar dig och tre till men vet inte vem jag vill ha.
*Hej jag gillar o va singel men det är mysigt att ha dig att mysa med på söndagarna
*Hej nu har vi haft sex och spänningen är borta.

Fan vad credd jag skulle ge till den man som hade stake nog att våga säga som det var. Tror han skulle få ligga mer än dom som ljuger.

Hur skulle en kille reagera om någon gjorde dom orätt? Ljög dom rakt upp i ansiktet?  Eller kanske gjorde nått dumt mot deras syster? Dom skulle kräva en förklaring. Dom skulle knappast strunta i det. Sen är det ju som med allt det får inte gå till överdrift som att stå o ropa nedanför ett fönster vilket svin han är men att ringa o fråga och kräva en förklaring som är trovärdig det tycker jag man kan göra.
VAD TYCKER DU?

Jag vill ha allt, och jag vill ha det nu!

Jag vill ha allt och jag vill ha det nu... Så har det allltid varit. "Den som väntar på nått gott, väntar aldrig för länge" vilket skitsnack, man väntar alltid för länge. Det är därför jag har så mycket saker på gång men när det inte händer tillräckligt snabbt så tröttnar jag och ger upp. Oavsett vad det gäller... Tar det för lång tid att avancera på ett jobb -då byter jag jobb, tar det för lång tid innan sommaren kommer -då reser jag bort, tar det för lång tid för en kille att våga bjuda ut mig -då skippar jag honom.

Rastlöshet & Äventyrslust kan nog vara mina ledord, jag vill känna att jag lever i allt jag gör. Men det kan vara väldigt jobbigt också, att aldrig få njuta av den där vardagliga lunken de flesta människor har, jobba måndag-fredag, fredagsmys, en öl eller utgång på lördagen och sen söndag med sina bestyr år ut och år in samma visa, det måste vara rogivande och avkopplande. Hur hittar man detta? Hur kan jag stilla mina myror i kroppen?

Kanske jag borde ge mig ut på en jorden runt resa? Se och upptäcka nya saker varje dag, skulle det kunna stilla min rastlöshet? Men när jag kommer hem? Är jag mätt då eller vill jag ha mer?

Living On The Edge


Det är skillnad på invandrare & svenskar!

Få saker gör mig så arg som när man gör skillnad på folk och folk!

Efter att suttit på akuten i 100år (pga av min ögonskada) så ville jag bara komma hem så fort som möjligt.

När vi kommer till hållplatsen efter den jag åkt från kliver det på fyra ungdomar dom var runt 14år, när den sista killen kliver på som var utländsk stoppar busschaffören honom och säger att hans kort inte är giltigt. Killen säger:
-Vadå?
Det gäller ju måndag-fredag och det är väll fredag idag?
-Det är LÅNGFREDAG idag betonar busschaffören surt, det är en RÖD dag och betraktas som helg.
Ordväxling uppstår och killen säger att det står ju inget om att det inte gäller på dagar som är helg det står faktiskt bara gäller måndag till fredag. Folk i bussen börjar bli sura o skriker -Kliv av! -Fan vi vill åka! osv... Busschaffören säger:
-Vad har du för föräldrar egentligen som inte lär dig att långfredag är helg och sen knuffar han till killen för han ska gå av men då får jag nog. Så jag går fram och säger till busschaffören:
-Vet du vad, jag skickar en sms biljett åt killen så han kan få åka med för jag orkar inte höra på detta tjafset det handlar om 20spänn!
Killen blir jätteglad och säger tack tusen gånger och fan vad du e snäll.
På nästa hållplats efter kliver det på två svenska söta tjejer också i 14 års åldern, ena tjejen har också ett sånt kort som gäller måndag till fredag för busschaffören stoppar henne också o säger att det gäller inte, flickan säger då att  -Det hade jag ingen aning om... Då säger busschaffören att -Äh kliv på då, så fina flickor ska inte gå hem. Då var det helt plötsligt inte så farligt att låta dom åka med utan gilltigt busskort, men den lilla invandrarkillen där var det problem tydligen FY FAN säger jag bara!!!

Sen när jag gick av på min hållplats kom det fram en tant och en yngre tjej och sa till mig -Gud vad bra gjort av dig! och berömde mig för det jag gjort. Jag kan inte hjälpa att jag blir arg på dessa personer som berömmer mig för något som är så självklart, för om det var så himlans bra gjort av mig varför gjorde inte dom själva något???

Jag kommer aldrig sluta kämpa för att invandrare och svenskar ska behandlas lika, om inte jag säger ifrån när någon blir orättvist behandlad så betyder det indirekt att jag tar ställning. Jag har två halviranier barn i min närhet som jag älskar över allt annat och jag kämpar för att dom inte ska få ett sånt bemötande när dom blir stora av inskränkta människor.

Min goda vän Björn Ödman rappar tillsammans med Reino Poli om just orättvisor i världen och dom har gjort en grymt bra låt som jag tycker ni ska lyssna på.