Lost

Where do I go from here?
I'm so lost.
Do you know how hard it is fighting my way through this.

It shouldn't even be like this,
I shouldn't have to feel like this
...


Elaka tjockisar!

Överviktiga människor tvingas stå ut med en hel del fördomar: De anses till exempel ofta vara lata och oföretagsamma. De ses som harmlösa, snälla och godmodiga, en missuppfattning som stärks av  stereotyper som jultomten. Men det finns vissa riktigt fördjävliga tjockisar som jämnar ut vågskålen, här är några av dom värsta...

5. Hermann Göring 135kg
Det tyska nationalsocialistiska arbetarpartiet har inte först och främst gått till historien för sin stora tolerans för människors individuella särart. Därför kan det tyckas något förvånande att en gravt morfinberoende överviktig transvestit lyckades knipa åt sig posten som överbefälhavare för Luftwaffe. Hermann Göring var en synnerligen uppblåst person inte bara rent fysiskt – även hans ego var uppblåst. Hans fäbless för balklänningar och andra mystiska utstyrslar var ökänd.  Efter att Tysklands kollaps var ett faktum blev Göring den högst uppsatte nazisten som togs tillfånga, under rättegången drev Göring med åklagaren, skämtade med publiken och påpekade stora brister i bevisningen mot honom. Han fick dock svårt att bortförklara sin signatur på en order som beordrade massutrotning av judar på industriell skala, och dömdes till döden genom hängning.


4. Notorious B.I.G 185kg
Precis som alla hiphopartister skaffade han sig streetcred genom att sälja crack, bli tagen av polisen och sitta av några månader på kåken. Efter att ha blivit förmögen började han bygga vikt på allvar, samtidigt som hans väldokumenterade fejd med Tupac Shakur gjorde honom arg och obalanserad. Han är fortfarande en av huvudpersonerna i konspirationsteorierna om Tupacs död. Trots att han själv sköts till döds i en drive-by 1997 lever hans ondska kvar i form av Puff Daddy-remixer och usla, årligen återkommande bootlegs och/eller samlingsskivor med halvfärdigt material.


3. Pablo Escobar 105kg
Redan när lille Pablo gick i skolan (än så länge knappt lönnfet) hade en uppmärksam lärare noterat att allt inte var helt hundra med honom. Medan andra colombianska ungar skaffade extrainkomster som åsnedrivare eller kaffebönsplockare passade Pablo på att kränga gravstenarna från byns kyrkogård som byggmaterial i grannbyn. Företagsam som han var insåg han dock snabbt att kokain var tidens melodi, och på några få år hade han gått över tillräckligt många lik för att kunna titulera sig själv Colombias mäktigaste knarkkung. För att kunna försäkra alla glada kokainstinna människor jorden runt  med sin kolasnortning tvingades Pablo beordra morden på 30 colombianska domare, 457 polismän och något tusental löst folk – under en period blev ett gäng stressade torpeder tvungna att jobba dubbla skift för att hinna avrätta 20 pers om dagen i två månader.

2. Idi Amin 105kg
Idi Amin, som tog makten i Uganda 1971, gav sig själv den anspråkslösa titeln ”Hans excellens, president på livstid, fältmarskalk, Al Hadji*, doktor Idi Amin Dada, VC, DSO, MC**, herre över jordens alla djur och havens alla fiskar, segerherre över det brittiska imperiet i Afrika i allmänhet och Uganda i synnerhet”. Uppblåst värre men tänk den stackare som hölls ansvarig för ett dokument där någon av de viktiga hedersbetygelserna råkat utelämnas, en förseelse som mycket väl kunde leda till livstids isoleringscell med endast det regelbundet återkommande tortyren. Idi utvecklade också en smak för människokött. Då och då försedde han sig med lite kallskuret direkt från någon av sina många fruar, ett öra här, en näsa där. Idi Amin har därmed lyckats med en verklig bedrift att inte bara vara en ond tjockis, utan att till på köpet bli tjock på ett ondskefullt sätt.

1. John Wayne Gacy 123 kg
Gacy var en populär kille i grannskapet, som gärna ställde till med stora fester där han underhöll barnen iklädd clowndräkt, han själv var anställd som distriktsansvarig på Kentucky Fried Chicken i Waterloo, Iowa under många år så han var inte bara ond och tjock, han jobbade även aktivt för att göra andra onda och tjocka. När han inte jobbade eller underhöll grannskapet åkte han runt på stan i sin bil på jakt efter kringdrivande ensamma tonåringar eller manliga prostituerade, som han drogade, band och tog med sig hem. När han väl tog död på dem genom strypning var det förmodligen det bästa som hänt dem på flera timmar. 33 fall av kidnappningar, våldtäkter, tortyr och avslutningsvis mord på unga killar. 29 av de illa åtgångna kropparna hittades slarvigt undanstuvade i källaren under Gacys hus, där han motvilligt valt att förvara dem efter att han på grund av förruttnelsen inte längre kunde ha kvar liken i själva huset, vilket han gärna hade så länge som möjligt för att kunna ”umgås” med dem. Brrr.


Rädsla för perfektion...

Känslor och minnen är konstiga saker.
Något som känns bra kan ge dåliga minnen och viseversa... det bästa som hänt kan ge panik för att det är så perfekt och känslan av att det kan försvinna kan göra en rädd.

Jag är rädd för perfektion, inget eller ingen är perfekt och om det ser så ut på ytan så ska man nog titta lite mer noggrant... Om man förlorar något som är perfekt då blir det ett väldigt hårt slag, men förlorar man något som är lite sisådär så har man lättare att berbeta det genom att minnas att allt inte var så bra... Om något dessutom är perfekt ställer det hårda krav på dig själv som människa att vara minst lika perfekt, jag orkar inte vara perfekt, jag kan bara vara jag med de brister jag har.

Förvirrande inlägg det här men det är också en förvirrad hjärna som just nu skriver...

Hata Samsung!!!

För dom som inte vet så köpte jag en ny mobil i mars, en samsung som alltid... Sen drog jag till Thailand och lämnade den nya mobilen hemma (ville inte riskera att den skulle gå sönder eller så) i Thailand blev jag av med mitt kontokort.

Nån dag innan jag och Mikaela åkte till Grekland nu i juli så va vi hos mig och jag satt i sängen med mobilen brevid mig, helt plötsligt känner jag att det är blött i sängen och min första reaktion var att jag spillt ut nått vatten eller så men sen kommer jag på att jag har inget vatten hos mig så var kommer vätskan ifrån? Jag märker att mobilen är helt blöt och det ryker från den, jag skyndar mig ut i köket för att ta isär den och torka den torr men den är helt död och jag känner på vätskan att det är batterisyra, mobilens batteri har alltså läckt batterisyra i min säng och frätt sönder madrassen och mobilen är helt död.

Lämnar in den till Phonehouse och berättar vad som hänt.

När jag sen kommer tillbaka från Grekland måste jag köpa mig en ny mobil eftersom det tar tid med sådana ärenden hade dom sagt på Phonehouse, när den väl kommer tillbaka från verkstaden får jag veta att batteriet går inte på garanti, det är bara garanti i 3 månader, jag hade haft min i 3 månader och nån vecka liksom... Då ber jag att få reklamera mobilen så Phonehouse skickar den till Samsung. Igår kom den tillbaka och samsung säger att det inte går att reklamera mobilen, den är fuktskadad...

JA MEN FÖR HELVETE DEN ÄR FUKTSKADAD PGA DERAS BATTERI!!!

Dessutom har dom bytt ut batteriet som läckte och satt i ett nytt men det hjälper inte för mobilen fungerar ändå inte, och eftersom jag inte har det batteriet som läckte så har jag inte heller beviset på att det läckt.

Killen på Phonehouse säger att du har ju en försäkring som täcker sånt här... sen när han kollar närmare så frågar han om jag sen jag köpte mobilen bytt mitt kontokort, jag berättar då att mitt kontokort blev spärrat i Thailand varpå killen berättar att försäkringarna är kopplade till kontokortet så blir det spärrat så bryts försäkringen.... suck...

Så här står jag nu, med en mobil som läckt batterisyra i min säng så jag varit tvungen och köpa ny säng + mobil, men det går inte på garantin för den är fuktskadad en fuktskada som uppstått pga dom själva...

ALDRIG MERA SAMSUNG!



...och regnet det bara öser ner...

Vart tog sommaren vägen? Vad hände med alla planer man hade gjort? Nu är det kallt och ruggigt och det enda man vill är att nästa sommar ska komma, iaf vill jag det... mörkt när man vaknar och mörkt när man går och lägger sig, inga barfota ben, nattliga bad, myggbett som vi så mycket hatar, smultron på strån, härlig sol som bränner och värmer...

Vi lever på den mörka delan av jorden, är det därför vi har så många deprimerade människor? Fine att livet inte är rosenskimrande på andra delen av jorden, där finns andra problem men sällan man hör talas om att barnen i afrika är deprimerade, dom är mest hungriga. Appropå fattiga och hungriga barn SOS-barnbyar är en bra organisation som hjälper många.

Så vad ska man göra nu när det är minst 9 månader kvar till nästa solsken? Jag vet vad jag ska göra, fly till varmare breddgrader när det är dags. Jag är ingen vän av kyla! Nån som har tips på annat?

 


Tung dag

Tung dag idag, var hos läkare och kollade upp min axel och nacke som värkt i snart sex år, det var inga positiva besked, slutgilltiga domen kommer om en vecka då röntgen svaren kommer, är faktiskt lite nervös...
Läkaren sa att helst ska jag inte bära något eller lyfta något tungt vilket jag totalt ignorerade och satte fart mot min Thaiboxning som startade idag, det var sjukt kul! Men jobbigt och jag kommer ha ont i morgon men det gör inget då får min smärta i axeln sällskap av annan smärta =P
Jag tänker inte nedslås av av att jag har ont längtar redan till onsdag då nästa träningspass är!

”Fight to live, Live to Fight”


Dom blåa skorna blev utkonkurerade av dess...

mms_img45654 (MMS)

Dom blåa skorna blev utkonkurerade av dessa skönheterna... Den som sa att man inte kunde köpa lycka hade rätt, däremot kan ett par nya skor ge lycka =)


Ja eller Nej?

Har gått o kikat på dom här skorna ett par dar nu, kan inte bestämma mig för om dom är sjukt snygga eller riktigt fula... hmm... dom kan vara schyssta med en enkel svart klänning eller leggins och en tunika eftersom dom själva sticker ut så mycket...
Hjälp mig, ska dom få följa med hem???



Utsidan



Insidan



Framsida


Provköra bilar

Mahmoud skulle skaffa ny bil, vem är inte bättre att ha med än mig när man provkör? och provkörde gjorde vi... jag toppade 183km/h med audin och Mahmoud 160km/h med bmw sjukt kul var det! Lite missade rödljus, en och annan nära döden upplevelse men shit vilken adrenalinkick....Jag har fått en seriös förälskelse i audi R8...



En helt vanlig dag på jobbet.... eller inte?

Det är väldigt speciella människor som kommer och handlar hos mig på Östermalm. Låt oss rada upp dom som jag mött bara idag för att göra det hela lite mer tydligt.

1. Kärringen som skällde på mig för att jag gav henne rabatt...

2. Gamla tanten med papiljotter...

3. Han/hon som ringer och flåsar i telefonen.

4. Alla "fina" damer som kommer in och stinker gårdagens sprit (smygalkisar)

5. Alla idioter som kommer in och säger:
-Jag vill köpa ett smycke.
Nehe! Vilken chock du har bara gått in i en smyckesbutik liksom, till vem? Guld? Silver? Bijouteri? Dyrt? Billigt? Ring? Halsband? Armband? Örhänge?

6. Resten av alla idioter som INTE vill ha hjälp och sedan blir förbannade när dom slår i handen i den välputsade glasrutan när dom upptäcker att vi har GLASMONTRAR som skyddar våra dyra smycken...

IQ nivån på Östermalm är inte den högsta i landet kan jag konstatera med en suck....

Rensat!

Idag har jag rensat mina garderober... fyllde en Ikea påse med kläder som går till myrorna eller nått... Jag räknade att jag hade:

83 klänningar
17 svarta linnen
9 vita linner
23st linnen i andra färger
7 shorts
13 jeans
4 svarta byxor
11 tunikor

Och ändå känns det som jag aldrig har något att ha på mig...Men nu är dom alla prydligt upphängda efter färg och vad dom är för något. Vill inte ens rensa bland mina skor och underkläder gaaaaaah...
Jag vill bara ha en walk-in-closet nån som kan ge mig en?

Jag har shoppat hela mitt liv, men har ändå inget att ha på mig!


Träffad av blixten.

Jag verkligen verkligen verkligen hatar åska!!!
Jag var redan rädd som liten men blev ännu räddare från den dagen jag blev träffad av blixten, jag minns det hur väl som helst, jag var 9 år och åskan gick precis ovanför oss hemma i Värmland, dessutom bor vi ute på landet där så det är becksvart och bara skog runt omkring oss.

Det blixtrade och small, blixtrade och small på samma gång. Min pappa ville distrahera mig så han sa: -Sätt dig mitt på golvet (vi har ett väldigt stort lant kök) där du inte är i närheten av något som är strömledande och kolla vilken pizza du vill ha, sen fick jag en penna för att markera mitt val. Sagt och gjort där sitter jag och får välja helt själv från pizzeriabladet vilken pizza jag vill ha, stor grej för en som är 9år, då helt plötsligt slår blixten ner i vårat hus, söker sig genom alla el ledningar, slår ut alla kontakter vi har och jag minns hur jag ser det blåa skenet från blixten när den går genom kontakten och rakt till pennan jag sitter och håller sen blir det svart.

Jag har fått berättat för mig att blixten vill ta närmaste vägen ner och eftersom jag höll i en penna av (stål?) eller nått sånt strömledande material så hoppade blixten från kontakten och till min penna och sen gick den genom mig. Det kom brandkår och ambulans och jag hörde inget på höger öra på bra länge men pga denna händelse så har jag numer tinnitus.

Tinnitus är ett  ljud som upplevs som ett pipande, djupa bastoner och/eller brusande. Det kan variera i styrka och intensitet. Det vanligaste ljudet folk hör är diskanttoner som låter ungefär som "Tv-tjutet" i en äldre apparat och de flesta länderna i Europa) och myrornas krig på TV:n och precis så låter det ständigt hos mig sen denna händelse.

Kina tvätt?

Vad tvättar man här? Kinesiska yuan Renminbi? Kineser? Har dom inte duschar hemma? eller är det nån annan myskogrej som kineser sysslar med?



Maraton!

Jag har beslutat mig för att se alla serier som jag små kollat på, i ett enda maraton och för ett tag sen såg jag hela Lost serien... and I LOVED it! Lätt en av de bästa serierna som gjorts! Och inte blev det sämre av att en av de snyggaste killar jag sett Josh Holloway spelade i den... yummi :P
Nu är jag inne på Heroes sen ska det bli Sopranos och Prison Break.
Nån som har mer tips på bra serie?






Något att tänka på...

En söndag som den här efter helgens galenskaper njuter jag av att bara surfa runt på lite bloggar (tack för hjälpen med datan, du vet vem) I fredags firade vi Fredriks födelsedag, och firades gjorde det ordentligt! Först hemma hos honom och sen bar det av till Rose i slutet av kvällen när vi skulle bege oss hem så tog vi alla skydd från regnet uppe på några trappor i väntan på taxi, av nån anledning tyckte Fredrik att det var en bra ide att kasta sig utför dom här trapporna och att ta med mig i fallet, detta resulterar i att jag har stort blåmärke på rumpan och diverse problem att sitta ajajaj


Jag surfade in på Alexander Erviks blogg och fastnade i hans inlägg om "kåt och härlig" där han skriver om en tjej som springer omkring och är mest tragisk. Jag funderade då på de killar som jag tycker springer omkring och gör bort sig precis lika mycket, fast på ett annat sätt. Det är de killar som faller för just dessa tjejer som Alex skriver om, de tjejer som spelar korkade och opererar sig tills dom ser ut som allas vår leksak Barbie.
Vad är värst, att välja en sån tjej eller vara den tjejen?

Det finns särskillt en kille jag kommer att tänka på som springer omkring på stureplan alltid med en eller flera plastikoffer i släptåg, det är en liten kille, ful som stryk och som jag vet är väldigt manupulativ. Han är ingen speciell, har jobbat i nån dörr här och där men jag vet inte vem han tror han blir av att ha dessa "trofeer" med sig och vad får dom ut av honom? Ok om det hade varit Guds gåva till kvinnorna men den där? Att tjejerna inte har den bästa självkänslan har vi redan förstått men vilken självkänsla har killarna? Väljer dom dessa tjejer för att få känna sig smartare själva? Känna makt? Att ha någon som dom får styra och ställa över och göra som dom vill med?

Men sen då när dom lekt klart? När dom vill stadga sig? Vem vill då ha dessa killar? När man ser deras förflutna med den ena Lolo Ferrari kopian efter den andra. När deras rykte kommer i kapp dom om vilka svin dom var som betedde sig så som Alex just beskriver då kommer dom stå ensamma kvar med endast ett dåligt rykte att hålla fast vid...

"Jag är sådan som min Skapare gjorde mig,
och eftersom Han är nöjd så
är jag det också"