Hat föder mera hat...

Tänk, det var längesen jag bloggade... Mer än ett år sedan... Har kanske inte haft något att säga. Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess, många stängda dörrar och många nya som öppnats.
 
Jag får ofta kritik för mina starka åsikter och kanske för att jag står fast vid dom, jag kan inse att jag har fel, ändra mina åsikter om jag blir överbevisad och inser att -Jag hade nog fel... Men tills det händer ändrar jag inte ståndpunkt. Igår var en sådant tillfälle, då jag fick kämpa för mina åsikter när fyra andra försökte "banka in sina åsikter" hos mig och allt började med "Sandsborgsmannen"
 
Ingen har nog missat "Sandsborgsmannen" och den hemska gärningen han utförde. Ett oskyldigt offer trillar ner på tunnelbanespåret, ner hoppar "Sandsborgsmannen" och istället för att hjälpa mannen upp så rånar han honom och lämnar honom för att dö. Vidrigt, hemskt, omänskligt beteende... Helt fruktansvärt att man kan göra så... MEN, det finns alltid dessa MEN. På internet forum och runt i omkring på sociala medier skrivs det hej vilt hur man bör "kasta ner honom själv på spåret" hur man ska leta upp hans familj och göra diverse ohyggliga saker med dom, dessutom var han invandrare så då ska vi tydligen kasta ut alla invandrare ur Sverige. Visst att en sådan handling kan trigga igång en massa hat, men är inte en sådan lynching lika illa? Om vi verkställer alla dessa hot då är vi inte så mycket bättre.
 
"Sandsborgsmannen" har en mamma någonstans, en far, syskon(?) kanske barn... Hur illa lider inte dom? Dels av den onda gärningen han utfört, sedan av de hot dom själva får utstå, en människas onda gärning skapar hundratusentals onda gärningar... och reprisalierna av "Sandsborgsmannens" gärning gör att vi så lätt dömer ut alla invandrare för nu har vi faktiskt "bevis" på hur dom beter sig.... eller? 
 
Jag har aldrig förstått mig på dom som pekar ut en hel folkgrupp och säger att dom är si eller så, dom gör ditten eller datten, är vi alla inte människor? Har vi alla inte rött blod? Ett hjärta? Två ben och två armar? Gråter vi inte alla när smärtan blir för stor? Det är vår uppväxt och kultur som formar oss inte vår etninska tillhörighet, det sägs att judar är snåla jag har träffat flera underbart generösa judar, afrikaner luktar svett? Inte dom jag känner (om dom inte tränat på gymmet och svettats såklart, då bör man lukta svett annars har man inte tränat) Araber slår sina kvinnor, jajemensan det gör varenda en, man kan knappt hälsa på en arab som kvinna så åker du på stryk, DUMHETER!!! Känner flera stycken hur goa som helst!
 
Är det rädsla som gör att vi inte gillar det vi inte är vana? Är vanans makt så stor att vi tycker något är obehagligt som vi inte känner igen? Jag är uppväxt bland svenskar och invandrare som ingetdera behandlade mig bra så borde jag hata alla då? Nej, för jag har också fått fina vänner med utländsk bakgrund liktväl som svenskar, jag har lärt mig kulturer, seder, religoner och uppfostran hos dom alla. Det finns rötägg överallt inte hos specifika grupper. Men kanske triggas dåliga sidor hos människor igång när dom flytt från svåra liv, kommer hit, inte kan språket och blir satta i en rutten lägenhet ute i Rinkeby??? Varför tar vi inte hand om dom som kommer hit? Stödjer dom? Varför får dom inte en schysst lya på Lidingö? Med gräset runt husknuten där deras barn kan dricka saft med grannens svenska barn? Jo, för om "dessa människor" kommer dit så blir det ramaskri från dom boeende, ofta till följd av att flyktingförläggningar bränns ned, eller som i Forserum där etniska svenskar misshandlar och kastar sten efter somaliska flyktingar, jo jag tackar ja, vad är det man brukar säga? Att invandrare ska vara tacksamma för att få komma hit?
 
Sprid kärlek, inte hat! Din fiende har också rött blod!